Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ευκαιρία για match ball

Ο Ολυμπιακός παίζει στο κολυμβητήριο του Λαιμού την Τετάρτη στις 19:00 (OTE Sport 2) με τον ΝΟ Βουλιαγμένης, για να έχει την ευκαιρία να πάρει την Παρασκευή, 1 Ιουνίου, το πρωτάθλημα στο «Πέτρος Καπαγέρωφ». Αν άλλαξαν τα… κόζια στη σειρά μεταξύ των δύο ομάδων από την άνετη «ερυθρόλευκη» νίκη του προηγούμενου Σαββάτου, το 11-5 του δεύτερου τελικού, αυτό θα φανεί στο κολυμβητήριο του Λαιμού. Είναι προφανές, μετά και από το 8-6 της προηγούμενης Τετάρτης που έδωσε το προσωρινό προβάδισμα στον Ολυμπιακό, ότι κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, αλλά ο κοινός παρονομαστής, που είναι η συγκέντρωση, παραμένει ίδιος.
Ο Ολυμπιακός χρειάζεται να ακολουθήσει πιστά το σχέδιο που έχει στοιχειοθετήσει: η μπάλα στον φουνταριστό, ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνει επιθέσεις στα 3 δευτερόλεπτα, άμυνα που δεν θα επιτρέψει στον ΝΟΒ να κερδίσει ποινές και, κυρίως, νωρίς στο ματς και που θα τον κρατήσει σε χαμηλό παθητικό, δεν θα παρασυρθεί από τον ρυθμό του- που ασφαλώς θα προσπαθήσει να επιβάλλει ως γηπεδούχος- και θα μείνει στη διεκδίκηση του παιχνιδιού ως το τέλος.
Πρακτικά, το 11-5 δεν δίνει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό και, θεωρητικά, μπορεί να μοιάζει με ηθική τόνωση, ωστόσο οι παίκτες του Τεό Λοράντου έχασαν άσχημα στον Πειραιά και θέλουν να αποδείξουν πράγματα. Ιστορικά έχουν την εύνοια, διότι η ομάδα που χάνει με κατεβασμένα τα χέρια έχει διπλό κίνητρο, ως εκ τούτου αναμένεται να είναι ηλεκτρισμένοι. Αυτό ο Ολυμπιακός πρέπει να το αντιμετωπίσει με ψυχραιμία και οι παίκτες πρέπει να μπουν στο ματς ποτισμένοι από προσωπικά και ομαδικά κίνητρα: δεν ήταν, του Σαββάτου, μία νίκη με την οποία πήραν το έκτο συνεχές πρωτάθλημά τους οι «ερυθρόλευκοι», αλλά μία επικράτηση με την οποία ισοφάρισαν τη σειρά των αγώνων. Από το 2006 είχαν να βρεθούν πίσω σε σκορ σε σειρά τελικών, από το 2006 είχαν να ισοφαρίσουν και, αν θέλετε, ο ΝΟΒ δούλεψε για να είναι πρώτος στην κανονική περίοδο ώστε να αξιοποιεί την έδρα του και να… ισοφαρίζεται, στο χειρότερο σενάριο. Αυτός ήταν ο στόχος και όσο κι αν δεν έχει τη δυναμική του «Πέτρος Καπαγέρωφ», ο Λαιμός είναι πάντα μία ιδιαίτερη έδρα, που δυσκολεύει τον αντίπαλο.
Ένας καλός δρόμος του Ολυμπιακού για την επιτυχία, είναι να συνεχίσουν να αμφισβητούν τους εαυτούς τους οι παίκτες. Αν χάσουν το πρωτάθλημα, το 11-5 θα μπορεί να είναι επιχείρημα για την αξία τους, αλλά θα γίνεται να μεταφραστεί και ως ένα κακόγουστο αστείο. Αν κατακτήσουν το πρωτάθλημα, ευχαρίστως θα προσμετρηθεί στα επιχειρήματα για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα τη σεζόν που φθάνει προς το τέλος της.
Ο Θοδωρής Βλάχος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Γιώργο Δερβίση, ο οποίος έκανε ράμματα στο πόδι μετά από ελαφρύ ατύχημα που είχε με το μηχανάκι. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Σταυρίδης και Μοίραλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: