Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Εγκώμια για τον Γιάννη Μανιάτη

Από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Ελλάδας (και όχι μόνο) ήταν ο Γιάννης Μανιάτης, ο αμυντικός του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδινε στη δημοσιότητα η UEFA μετά από κάθε παιχνίδι, ο Μανιάτης ήταν εκείνος ο οποίος είχε τρέξει τα περισσότερα χιλιόμετρα, βοηθώντας την εθνική ομάδα σημαντικά και σε πολλούς τομείς. Δεν είναι υπερβολή να γραφτεί πως δεν έτρεχε μόνο για τον εαυτό του, αλλά για δύο ταυτόχρονα, καλύπτοντας τα κενά και γεμίζοντας όσες «τρύπες» είχαν ανοίξει. Ο Μανιάτης έγινε πολύ καλύτερος επί Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό και με απαρχή τις εμφανίσεις του στους νταμπλούχους, μπόρεσε στη συνέχεια να παίξει τόσο καλά με την Ελλάδα, που η απόδοσή του έκανε τους περισσότερους να ασχοληθούν μαζί του.
Για παράδειγμα, η ιστοσελίδα svenskafans.com κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Ελλάδα και την παρουσία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και σε μια από τις ενότητες του κειμένου, υπάρχει μεσότιτλος που γράφει για το μέλλον της εθνικής ομάδας, αλλά και του Μανιάτη με τα «γαλανόλευκα».
Φυσιολογική λοιπόν η αναφορά της ιστοσελίδας, που γράφει τα εξής: «Ο Γιάννης Μανιάτης είχε μια τεράστια εξέλιξη στον Ολυμπιακό κατά τη διάρκεια της περιόδου 2011-12. Στον Ολυμπιακό ενεργούσε στο κέντρο, ενώ στην εθνική ήταν πιο καθαρός αμυντικός μέσος. Από εδώ και πέρα, θα έχει περισσότερο ενεργό ρόλο στην ομάδα», ανέφερε το άρθρο, που και αυτό, όπως πολλά άλλα, στέκονται στην τρομερή βελτίωση των καθηκόντων του στο παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: