Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Να βγάλει το παιχνίδι του!

Η πρώτη τους συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για τις 25 Οκτωβρίου επί φαληρικού εδάφους και υπό επίσημο μανδύα. Για την 3η αγωνιστική στον όμιλό της Ευρωλίγκας. Ολυμπιακός και Ζαλγκίρις Κάουνας όμως, θα έχουν την ευκαιρία την Κυριακή (16:00-Novasports 3) να πάρουν μία… πρόγευση ο ένας από τον άλλον και να αναμετρηθούν-έστω άτυπα και φιλικά- στο πλαίσιο του μικρού τελικού για το «Γκομέλσκι Καπ»!

Τόσο οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας όσο και οι πρωταθλητές Λιθουανίας, θα μπορούσαν να είχε κάλλιστα προγραμματίσει το κυριακάτικο ραντεβού τους για τις 19:00, δηλαδή για τον τελικό του τουρνουά, από τη στιγμή που είχαν την ευκαιρία να πάρουν αυτοί τη νίκη απέναντι στην Λοκομοτίβ Κούμπαν και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντίστοιχα. Η ουσία βέβαια δεν κρύβεται στο τελικό σκορ, δεν είναι επιφανειακή και σαφέστατα τα ζητούμενα είναι διαφορετικά…
Οι Πειραιώτες εν προκειμένω, θέλουν και επιζητούν βελτίωση. Συνεχή βελτίωση σε όλους τομείς. Εν πρώτοις; Εκεί που στάθηκαν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές μετά το ματς με το συγκρότημα του Πασούτιν. Στην αμυντική τους λειτουργία. Απέδειξαν και πάλι ότι όταν θέλουν και μπορούν (γιατί θα πρέπει να προσμετράμε και την κόπωση) να παίξουν άμυνα, δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Αυτό έκαναν και στην 3η περίοδο με αποτέλεσμα να βγάλουν το μπάσκετ στο οποίο αποσκοπούν.
Τα λάθη (τα οποία επέφεραν και πάλι εκνευρισμό), είναι ο έτερος παράγοντας στον οποία εστίασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Η Λοκομοτίβ πίεση αρκετά, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν 22 λάθη. Θα το έχουν αυτό, καθώς πλέον όχι μόνο είναι υπολογίσιμοι, είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης και όλοι μα όλοι θα περιμένουν στη γωνία. Δεν είδατε τι είπε ο πρόεδρος της Λοκομοτίβ Αντρέι Βέντιτσεφ; «Με αυτή τη νίκη αρχίσαμε να γράφουμε μία νέα Ιστορία για την ομάδα». Ο Νικ Καλάθης; «Αυτή η νίκη δεν έχει βαθμολογική σημασία, αλλά είναι σημαντική για την ομάδα μας». Έτσι είναι τα πράγματα…
Ο Ολυμπιακός μέσα (και) από την αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις Κάουνας, ιδιαίτερα ενισχυμένη, ταλαντούχα και λιθουανική γαρ, θέλει και επιζητά αντίδραση, όχι-επαναλαμβάνουμε ως προς το σκορ (αν και οι νίκες πάντα καλοδεχούμενες είναι)- αλλά ως το προς να βγουν αυτά που επιδιώκει ο νέος προπονητής της ομάδας. Δεν είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός, θέλει δουλειά και έχει δρόμο ακόμα. Το γεγονός ότι η ομοιογένεια του έδινε και του δίνει ένα «α» προβάδισμα, δεν σήμαινε ότι είναι έτοιμος. Διαφορετικά δεν θα έδινε καν φιλικά και δη δυνατά, με ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: