Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Πέρασε και από το Περιστέρι ο Θρύλος

Με γκολ του Νταβίντ Φουστέρ στο 32ο λεπτό του αγώνα με τον Ατρόμητο, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής με 0-1 από το Περιστέρι και σημείωσε την 5η του νίκη στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν τόσο καλοί, αλλά κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη νίκη μέσα σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος. Πλέον, το μυαλό επικεντρώνεται στην Άρσεναλ για τη δεύτερη αγωνιστική του Champions League.
«Φτωχό» σε φάσεις, αλλά το γκολ μπήκε
Με τους Κάρολ, Παπάζογλου, Μανωλά, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανιάτη, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μασάντο και Μήτρογλου ξεκίνησε τον δύσκολο αυτό αγώνα η ομάδα του Ολυμπιακού, η οποία άργησε πολύ να κάνει την πρώτη φάση μπροστά από τα αντίπαλα καρέ. Σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στο πρώτο μέρος και δυσκολεύτηκε από τον Ατρόμητο, που έκανε την πρώτη φάση από τη μεριά του στο 18'.
Ο Σουμπίνιο εκτέλεσε φάουλ, ο Ιγκλέσιας έκανε ανενόχλητος την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ αποφάσισαν να παίξουν κάπως καλύτερα, ισορρόπησαν, αλλά πάλι δεν κατάφεραν να κάνουν κάποια φάση, καθώς ο Ιγκλέσιας ήταν εκείνος που απείλησε ξανά με μακρινό σουτ στο 22'.
Στο 29' έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Παπάζογλου, καθώς τραυματίστηκε, με τη θέση του να παίρνει ο Γκρέκο. Δεν είχε συμμετοχή στο γκολ του Θρύλου, αλλά ίσως να έφερε τύχη η αλλαγή του. Ο Χολέμπας εκτέλεσε φάουλ στο 32'. Ήταν λίγο δυνατό και ο Μοντέστο έκανε την κεφαλιά που έφερε την μπάλα κοντά στη μικρή περιοχή. Ο Μήτρογλου έκανε δεύτερη κεφαλιά, αλλά ο Λαζαρίδης κατάφερε να αποσωβήσει τον κίνδυνο και αφού πρώτα η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Εκεί βρέθηκε ο Φουστέρ που με γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό, που είχε ένα δύσκολο πρώτο μέρος. Ο Ατρόμητος είχε δύο καλές στιγμές στο 38ο και 41ο λεπτό με τους Μπρίτο, Σκόνδρα αντίστοιχα και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ένα δύσκολο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό, που δεν παρουσιάστηκε τόσο καλός όσο θα έπρεπε.
Συντήρηση δυνάμεων
Στο δεύτερο μέρος δεν έγινε κάτι το ιδιαίτερο, αφού ο Ολυμπιακός κράτησε τις δυνάμεις του για την Τετάρτη και τον αγώνα με αντίπαλο την Άρσεναλ. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ανέβηκαν οι στροφές των παικτών μας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν το 0-2, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Ατρόμητος απείλησε πρώτος με τον Σουμπίνιο να μην καταφέρνει να κάνει το κοντρόλ σε σέντρα του Σκόνδρα στο 52', ενώ το φάουλ του Χολέμπας θα μπορούσε να ανησυχήσει περισσότερο τον Ιτάνζ στο 67'.
Στο 75', πάντως, χάθηκε η πολύ μεγάλη ευκαιρία του Θρύλου, όταν ο Χολέμπας έδωσε με το κεφάλι στον εισερχόμενο στην περιοχή Γκρέκο. Η μπάλα δεν του είχε στρωθεί καλά, πλάσαρε από πάνω τον Ιτάνζ και κατέληξε άουτ. Στο 77' το σουτ του Μασάντο θα μπορούσε να είναι σαφώς καλύτερο, ενώ στα τελευταία λεπτά ο Ατρόμητος πίεσε, δίχως να καταφέρνει να κάνει κάτι.
Κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός. Η ομάδα θέλει πολλή δουλειά ακόμα, αλλά από τη στιγμή που μπορεί να παίρνει τα καλά αποτελέσματα δίχως να κουραστεί πολύ, του δίνει το ελεύθερο να επικεντρώνεται στην Ευρώπη.
Ακολουθεί λοιπόν η Άρσεναλ και όλοι έχουν πλέον το μυαλό τους εκεί.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ατρόμητος: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Μπρίτο, Ιγκλέσιας, Επστάιν, Δημούτσος (77' Π. Γκαρσία), Κούτσι (57' Καραμάνος), Σουμπίνιο (60' Μπέλιτς)
Ολυμπιακός: Κάρολ, Παπάζογλου (29' Γκρέκο), Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοντέστο (77' Σιόβας), Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μασάντο, Μήτρογλου (83' Ντιόγκο)



Δεν υπάρχουν σχόλια: