Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Μεσημεράκι στο Αργοστόλι

Το παιχνίδι του ΝΟ Αργοστολίου με τον Ολυμπιακό στο Αργοστόλι, για την 4η αγωνιστική της Α1 πόλο Ανδρών, είναι προγραμματισμένο για τις 13:30. Πέρυσι, στο παιχνίδι που είχε γίνει στις 18 Φεβρουαρίου, η ώρα έναρξης ήταν 15:00. Υπάρχει μία διαφορά μιάμισης ώρας, μέρα Σάββατο, που μπορεί να επηρεάσει τον κόσμο που θα πάει στο κολυμβητήριο.Σε συζητήσεις που γίνονται ανάμεσα σε παίκτες των ομάδων αναπόφευκτα το θέμα που συζητιέται είναι το εργασιακό. Τα εργασιακά προβλήματα και οι εργασιακές υποχρεώσεις που μπορούν να έχουν. Οι πολίστες του ΝΟ Αργοστολίου αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο το παιχνίδι έπρεπε να γίνει τόσο νωρίς. Η ατάκα που χαρακτηριστικά ειπώθηκε είναι, «πλέον οι ώρες των παιχνιδιών ορίζονται με βάση τις μετακινήσεις». Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν δεν είναι και τόσο σημαντικό: σημασία έχει να γίνει η δουλειά όπως όπως.
Στην κλήρωση για την Α1 πόλο Ανδρών, ο αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (ΚΟΕ), Γιώργος Κατσαρός, είχε πει ότι είναι προγραμματισμένα κάποια παιχνίδια να γίνονται Παρασκευή για να τα δείχνει η κρατική τηλεόραση. Έχουν γίνει, μέχρι στιγμής, παιχνίδια την Παρασκευή, αλλά δεν έχει δείξει ακόμα κανένα η τηλεόραση. Σε σύνολο 18 ματς, που έχουν γίνει στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα, δεν υπάρχει κανένα που να έχει μεταδοθεί. Ο καθένας πρέπει να πιστεύει σε μαρτυρίες. Το πιο συγκλονιστικό παιχνίδι πρωταθλήματος μέχρι τώρα, αυτό του ΠΑΟΚ με το Αργοστόλι το προηγούμενο Σάββατο, παρήγαγε το δράμα: το γκολ του Ευάγγελου Δουδέση, που έγινε κόρνερ, επειδή οι διαιτητές δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς είναι δυνατόν η μπάλα να περάσει από μία ελεγμένη, από πριν, τρύπα που υπήρχε ανάμεσα στα δίχτυα. Το πόλο χάνει θαυμαστές, επειδή οι ιστορίες του βασίζονται σε μαρτυρίες.
Αυτό το παιχνίδι για το Αργοστόλι είναι γιορτή: πέρυσι το κολυμβητήριο ήταν γεμάτο, ο Δημήτρης Κραβαρίτης (που τα καλοκαίρια έκανε μερεμέτια ως παίκτης του ΝΟΑ και βοηθούσε, μαζί με τον Θέμη Χατζή, να ανεβαίνει κατηγορίες) βραβεύτηκε, οι «ερυθρόλευκοι» κάτοικοί του, που ήταν και η συντριπτική πλειοψηφία, πήγαν στο κολυμβητήριο για να δουν τους «ερυθρόλευκους», όλα ήταν υπέροχα. Η δεύτερη φορά που ο Ολυμπιακός πήγε στην πόλη στιγματίστηκε από το κάψιμο του πούλμαν τα ξημερώματα της 19ης Μαΐου. Οι δύο υπεύθυνοι συνελήφθησαν. Για την ομάδα του Αργοστολίου, αυτό το ματς είναι κίνητρο, όπως για κάθε ομάδα η οποία σέβεται τον εαυτό της. Παίζει με τον Ολυμπιακό, ο εγωισμός είναι αναβαθμισμένος με… καινούργια προγράμματα, και είναι φυσιολογικό οι πολίστες του ΝΟΑ να προσπαθήσουν να φέρουν σε δύσκολη θέση τους «ερυθρόλευκους», όπως έκαναν πέρυσι με τον Παναθηναϊκό- σε ένα άλλο θρίλερ, με τον Ευάγγελο Δουδέση να ισοφαρίσει πριν ο Κώστας Κοκκινάκης πετύχει το νικητήριο μπάζερ- και τον ΝΟ Χίου (και τις προφορικές καταγγελίες για σφαγή). Θέλουν να κάνουν το ίδιο με έναν Ολυμπιακό που είναι καλύτερος από πέρυσι. Αλλά, για να υπάρξει μία πιθανότητα να γίνει αυτό, πρέπει ο κόσμος να γεμίσει το κολυμβητήριο. Και στον Ολυμπιακό, φυσικά, θέλουν να παίξουν σε γεμάτο κολυμβητήριο. Αλλά με τον ορισμό του ματς στις 13:30, αυτό είναι κάπως δύσκολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: