Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Και αυτό δικό μας είναι!

Ο Ολυμπιακός έκανε και πάλι το καθήκον του και επικράτησε παλικαρίσια στη Λιθουανία με 77-63 επί της Ζαλγκίρις Κάουνας παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης μπορεί να μην πήραν τη διαφορά του πρώτου αγώνα στο ΣΕΦ, όμως η ουσία είναι το ροζ φύλλο αγώνα που τους δίνει την ασφάλεια για τη δεύτερη θέση του ομίλου.Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν για άλλη μια φορά απολαυστικοί στα αμυντικά τους καθήκοντα με μοναδική παραφωνία τον Ριμάντας Καουκένας, ο οποίος ήταν ο μοναδικός από την πλευρά των γηπεδούχων που απείλησε ουσιαστικά τους Πειραιώτες. Κορυφαίοι για τον Θρύλο οι Κώστας Παπανικολάου και Βασίλης Σπανούλης με 13 και 16 πόντους αντίστοιχα.
ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΔΙΠΛΟ»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε με την κλασική πεντάδα από την στιγμή που ο Τζος Πάουελ μπήκε στο ρυθμό των Πειραιωτών. Παρέα με τον Αμερικανό το παρκέ της «Ζαλγκίριο Αρένα» πάτησαν οι Μάντζαρης, Σπανούλης, Παπανικολάου και Πρίντεζης. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τρίποντο πέτυχε τους πρώτους πόντους των «ερυθρόλευκων», με τον Ολιβερ Λαφαγιέτ να βάζει δίποντο για το 3-2. Η συνέχεια άνηκε στον Τζος Πάουελ. Ο σέντερ του Θρύλου ευστόχησε σε δίποντο, έδωσε εντυπωσιακό κόψιμο στον Φουτ και στην επόμενη επίθεση έβαλε δύο βολές (7-2). Δύο ντράιβ από τον Σπανούλη και τον Καοκένας κράτησαν το σκορ στο +5 για τον Ολυμπιακό, όμως ο Πάουελ «ξαναχτύπησε» κάνοντας το 11-4.Ο πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης με όπλο την άμυνα του κράταγε χαμηλά τους Λιθουανούς, όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και μείωσαν σε 13-9. Η 5η ασίστ του Θρύλου συνδυάστηκε με το τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου (16-9). Η Ζαλγκίρις ανέβασε ταχύτητα και μείωσε την διαφορά σε 21-18, όπου ήταν και το αποτέλεσμα του δεκαλέπτου.
ΤΗΝ «ΣΚΟΤΩΝΕ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με πολύ δύναμη και για τις δύο ομάδες και ο Στράτος Περπέρογλου ποστάροντας τον Κουζμίνσκας έκανε το 23-18. Ο φόργουορντ του Θρύλου συνέχισε στο ίδιο τεμπο και με ντράιβ έδωσε εφτά πόντους προβάδισμα στην ομάδα του Πειραιά. Οι Λιθουανοί μείωσαν σε 25-20, αλλά το κρυφό όπλο του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, τιμώρησε τους συμπατριώτες του με δύο απανωτά τρίποντα για το +11 (31-20). Ο Ολυμπιακός «βραχυκύκλωσε» στην ζώνη του Ζοάν Πλάθα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα του Κάουνας να τρέξει ένα 7-0 σερί για να κλείσει το ημίχρονο με τον Θρύλο στους τέσσερις πόντους μπροστά (31-27).
ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ Η ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
Οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας με την επιστροφή τους από τα αποδυτήρια έκαναν ένα 5-0 (36-27). Οι Λιθουανοί απάντησαν τέσσερις πόντους, αλλά ο Πάουελ με τον 10ο προσωπικό του πόντο πήγε το ματς πάλι στους εφτά (38-31). Οι γηπεδούχοι είχαν σε εκπληκτική μέρα τον Ριμάντας Καουκένας, που εκτός από το σκοράρισμα, έβρισκε πάντα την κατάλληλη στιγμή για να πασάρει στους ελεύθερους συμπαίκτες του. Η Ζαλγκίρις έφτασε στο δίποντο το ματς, αλλά ο Παπανικολάου με σουτ από τα 6,75μ έδωσε πάλι αέρα πέντε πόντων στην ομάδα του.Ο Θρύλος έφτασε πάλι στους εφτά την διαφορά, οι Λιθουανοί όμως με σερί 5-0 πλησίασαν ξανά στους δύο (45-43). Η αναμέτρηση έγινε ντέρμπι και με τρίποντο του Πόποβιτς (μετά από τεχνική ποινή του Γιώργου Μπαρτζώκα) έφερε για πρώτη φορά στο σκορ μπροστά την Ζαλγκίρις με 50-48.
ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Στην τελευταία περίοδο ο Έισι Λο με τρίποντο έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Θρύλο και ο Περπέρογλου με ντράιβ έκανε το 53-50. Δίποντο από τον Λαβρίνοβιτς για τους Λιθουανούς, αλλά ο Πέρο Άντιτς με μία τρίποντη βόμβα έκανε το 56-52. Η Ζαλγκίρις χτύπαγε στην ρακέτα σε αντίθεση με τους Πειραιώτες που φόρτωναν το αντίπαλο καλάθι με σουτ από την περιφέρεια. Η βολή του Λο, μετά από την τεχνική ποινή του Πόποβιτς και το τρίποντο του Παπ οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν και πάλι στους εφτά (63-56).
Ο Ολυμπιακός δεν γινόταν να χάσει αυτό το ματς και οι γηπεδούχοι παραδεχόμενοι την ήττα απλά προσπαθούσαν να μην ξεφύγει η διαφορά. Ο Θρύλος πυροβόλαγε από παντού και με το τρίποντο του Μάντζαρη με 51 δευτερόλεπτα για την λήξη και τις βολές του Αντιτς στα 20 δευτερόλεπτα, ο Θρύλος «σφράγισε» την νίκη στην Λιθουανία.
Τα δεκάλεπτα: 18-21, 27-31, 50-48, 63-77
Ζαλγκίρις Κάουνας (Πλάθα): Ντάρντεν 7 (1), Τζάαμπερ 6 (2), Πόποβιτς 7 (1), Λαβρίνοβιτς Ντ. 4, Γιανκούνας 11, Ντέλας, Κουζμίνσκας, Λαφαγέτ 2, Καουκένας 17 (1), Φούτι 4
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 3, Λο 7(2) , Άντιτς 5 (1), Σπανούλης 16 (3), Περπέρογλου 6, Σλούκας, Μαυροειδής, Πάουελ 10, Γκετσεβίτσιους 6 (2), Πρίντεζης 5 (1), Παπανικολάου 13 (3), Μάντζαρης 6 (2)

Δεν υπάρχουν σχόλια: