Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Αγγίζει τον Βάις

Το πρώτο μεγάλο μπαμ του φετινού καλοκαιριού για τους νταμπλούχους Ελλάδας είναι θέμα ημερών. Ο Θρύλος είναι κοντά σε συμφωνία με τον διεθνή Σλοβάκο ακραίο Βλαντιμίρ Βάις. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής που αποτέλεσε μεταγραφικό στόχο των κορυφαίων ομάδων στο Καμπιονάτο όπως η Γιουβέντους, η Μίλαν και η Φιορεντίνα αποφάσισε να φορέσει τα ερυθρόλευκα και να έρθει στον Πειραιά.
Ο νεαρός, που είναι ισάξιος του συμπατριώτη του Χάμσικ, βλέπει τον Ολυμπιακό ως τη μεγάλη του ευκαιρία για να πετύχει πολλά στην καριέρα του. Ειδικά το Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί για τον ίδιο μεγάλη πρόκληση. Μέσα από τους νταμπλούχους Ελλάδας μπορεί να βελτιωθεί και να ανέβει αρκετά σκαλιά στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα.
Ο Βάις προτίμησε τον Ολυμπιακό γιατί θεωρεί ότι του ταιριάζει απόλυτα. Αύριο ή μεθαύριο αναμένεται να έρθει στην Αθήνα για τις τελικές διαπραγματεύσεις. Το σίγουρο είναι πως το πλάνο και η προοπτική του Θρύλου είναι κάτι που του αρέσει ιδιαίτερα καθώς θεωρεί ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία μπορεί να κερδίσει και ο ίδιος πάρα πολλά.
Μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια άνεση τόσο δεξιά όσο και αριστερά, ενώ μεγάλο του προσόν είναι η ταχύτητα. Κι αυτό ήταν που τον συνοδεύει ως τώρα στην καριέρα του. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο ποδοσφαιριστή που στα πρώτα του βήματα είχε προκαλέσει αίσθηση και οδήγησε την Μάντσεστερ Σίτι να τον αποκτήσει πολύ μικρό.
Στην Πρέμιερ Λιγκ εκτός από τους «πολίτες» έχει φορέσει και τη φανέλα της Μπόλτον, στη Σκωτία των Ρέιντζερς, στην Ισπανία της Εσπανιόλ και στην Ιταλία της Πεσκάρα.
Επιπλέον έχει φορέσει 28 φορές τη φανέλα της εθνικής Σλοβακίας με πιο σημαντικές στιγμές το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής όπου η εθνική ομάδα της χώρας του είχε εξαιρετική παρουσία και ο ίδιος ήταν βασικό στέλεχος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: