Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Επένδυση χαμηλού ρίσκου με Πέτγουεϊ

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ  έχει τα προσόντα για να πετύχει στον Ολυμπιακό, αλλά πρέπει να συμβαδίσει με τα νέα δεδομένα… σοβαρότητας που υπάρχουν στους πρωταθλητές Ευρώπης.
Τα προσόντα του προκαλούν ενθουσιασμό, όχι όμως και το όνομα του. Αυτό, όμως, δεν έχει καμία σημασία, όπως αποδείχθηκε περίτρανα στην περίπτωση του Κάιλ Χάινς και όπως πρέπει να συμβαίνει, καθώς από την ονοματολόγια έχουμε καταστραφεί ως χώρα. Το ερώτημα είναι αν ο Μπρεντ Πέτγουεϊ έχει την απαιτούμενη ωριμότητα, ώστε να κάνει επιτυχώς το άλμα από το Ρέθυμνο στον Ολυμπιακό. Τούτο θα απαντηθεί στην πορεία της σεζόν, αλλά σε κάθε περίπτωση η επένδυση που γίνεται στον Αμερικανό είναι χαμηλού ρίσκου και υψηλής προοπτικής. Κι αυτό διότι τα χρήματα που έχει λαμβάνειν για την επόμενη σεζόν δεν ξεπερνούν τα 200.000 δολάρια, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έχουν και το δικαίωμα να λύσουν το συμβόλαιο του το επόμενο καλοκαίρι.
Βέβαια πρέπει να διευκρινίσουμε πως ουδέποτε στο λιμάνι κινήθηκαν με την λογική να πάρουν έναν «φθηνό» παίκτη που αν δεν τους «βγει» θα αντικατασταθεί από άλλον. Όλα αυτά τα χρόνια είναι ελάχιστες οι αλλαγές που έχουν λάβει χώρα και στην ουσία μόνο την δεύτερη χρονιά του Ίβκοβιτς έγιναν δύο αντικαταστάσεις λόγω κακής επιλογής, με τους Λούκας και Χάουαρντ να αναπληρώνονται (με παρέμβαση των αδελφών Αγγελόπουλων) από τους Ντόρσεϊ-Λο.
Από την άλλη πλευρά, ο Πέτγουεϊ έχει τα αθλητικά προσόντα και την τεχνική κατάρτιση, ώστε να γίνει ξένος κορυφαίου επιπέδου. Πέραν του εντυπωσιακού του άλματος, έχει βελτιώσει σημαντικά το περιφερειακό σουτ, είναι καλός στο πικ εν ρολ και συνεπής στην άμυνα. Συν τοις άλλοις είναι «επικοινωνιακός» παίκτης και το στιλ του σίγουρα θα αρέσει στον κόσμο.
Εδώ, βέβαια, έγκειται το ρίσκο της απόκτησης του. Ο Πέτγουεϊ ως παίκτης του Ολυμπιακού δεν μπορεί να συνεχίσει τις επισκέψεις στα πρωινάδικα και στα μπουζούκια, ούτε να κάνει τον «DJ». Όλα αυτά έχουν συζητηθεί και ο ίδιος γνωρίζει τους περιορισμούς που υπάρχουν.
Αν συμβαδίσει με τα νέα δεδομένα, τότε η επένδυση του μπορεί να χτυπήσει «limit up» στο «χρηματιστήριο» του μπάσκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: