Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

"Μην μιλάτε για Μιλάνο!"

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο μεταγραφικό παζάρι της Euroleague και του ελληνικού πρωταθλήματος γνωρίζοντας ότι ψάχνει όχι έναν, ούτε δύο αλλά τέσσερις ψηλούς! Παίκτες που θα έμπαιναν στην… εξίσωση με τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Δημήτρη Μαυροειδή, στελεχώνοντας έτσι την φροντ λάιντ των «ερυθρολεύκων» του Γιώργου Μπαρτζώκα.
Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε για το ανανεωμένο πρόσωπο του Ολυμπιακού, το Final-4 της Εuroleague και τις απώλειες των Χάινς και Παπανικολάου.
Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν; Η καλώς εννοούμενη «πίεση» για το three peat στην Euroleague, ο κακός σας εαυτός ή ο… Παναθηναϊκός;
"Όλα αυτά που ανέφερες! Σίγουρα πρέπει να ξεπεράσουμε τον κακό μας εαυτό και να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο ως πρωταθλητές Ευρώπης σε όλα τα παιχνίδια. Η πίεση, εντάξει… Δεν θα έλεγα ότι μας επηρεάζει τόσο αφού αυτή ακριβώς είναι η δουλειά μας. Έχουμε μάθει να ζούμε με την πίεση και ξέρουμε πώς να την αντιμετωπίσουμε! Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός δεν παύει να είναι ένας πολύ μεγάλος αντίπαλος. Πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε πάρα πολύ δυνατός στους μεταξύ μας τελικούς και, κακά τα ψέματα, ήταν καλύτερος από εμάς. Επομένως, παραμένει ο μεγάλος μας αντίπαλος για να πετύχουμε τους στόχους μας".
Φέτος ο Ολυμπιακός προέβη σε σημαντικές αλλαγές στο φροντ-λάιν του. Μπορείς να μου συγκρίνεις την ομάδα των Άντιτς, Χάινς, Σερμαντίνι, Πάουελ με αυτή των Πέτγουει, Ντάνστον, Σίμονς, Μπέγκιτς;
"Νομίζω ότι η φετινή ομάδα είναι πιο αθλητική σε σχέση με την περσινή. Κατά τη γνώμη μου, πλέον είμαστε πολύ καλύτεροι στο «5». Στο «4», ο Πέρο (σ.σ. Άντιτς) ήταν ένας παίκτης πολύ δυνατός που έκανε τη βρώμικη δουλειά όμως ο Μπρεντ (σ.σ. Πέτγουεϊ) είναι ένας παίκτης πολύ αθλητικός που ό,τι μειονεκτήματα μπορεί να έχει, τα καλύπτει πολύ εύκολα με τα αθλητικά του προσόντα. Δουλεύει σκληρά και είμαι αισιόδοξος γι αυτόν!"
Πολλοί ισχυρίζονται ότι το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Ολυμπιακού είναι πως οι ξένοι σας, με εξαίρεση τον Έισι Λο, δεν έχουν εμπειρία επιπέδου Ευρωλίγκα. Η γνώμη σου;
"Αυτό θα φανεί στην πράξη όμως όλοι οι παίκτες κάναμε… κάπου την αρχή μας. Όλοι ξεκινήσαμε από χαμηλά. Πιστεύω ότι οι νέοι παίκτες του Ολυμπιακού είναι πάρα πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν και δικαιολογημένα τους δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστούν εδώ!".
Ποια απώλεια πιστεύεις ότι κόστισε περισσότερο στον Ολυμπιακό;
"Ο Παπανικολάου και ο Χάινς ήταν δυο πολύ σημαντικά γρανάζια στη «μηχανή» που πρόσφεραν πάρα πολλά στην ομάδα. Έδωσαν και την ψυχή τους, πραγματικά. Τους εύχομαι καλή επιτυχία στις νέες τους ομάδες αλλά, τι να κάνεις… Η ζωή συνεχίζεται! Οι παίκτες που πήραμε είναι καλοί και πιστεύω ότι θα βοηθήσουν εξίσου με τα παιδιά που έφυγαν το καλοκαίρι".
Προσωπικά, σε τι κατάσταση βρίσκεσαι σωματικά και πνευματικά, λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών σου με την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ;
"Πέρασαν δυο μήνες που αφιέρωσα στην Εθνική, μπορεί να μην έπαιξα πάρα πολύ στο Ευρωμπάσκετ όμως δεν παύουν να είναι δυο μήνες προετοιμασίας, ένας μεγάλος κύκλος αγώνων και ταξιδιών που όπως και να το κάνεις σε κουράζει και θες κάποιον χρόνο για να επανέλθεις. Παρ΄όλα αυτά, είναι θετικό ότι βρίσκομαι σε μια ομάδα με οικείο περιβάλλον, επομένως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα".
Πόσο τυχερός μπορεί να νιώθει ένας παίκτης που μέσα σε δυο χρόνια κατέκτησε ισάριθμους τίτλους στην Ευρωλίγκα με την ίδια ομάδα;
"Πάρα πολύ τυχερός! Τυχερός και ευλογημένος που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα!"
Αν το repeat στο Final-4 του Λονδίνου θεωρήθηκε υπέρβαση για τον Ολυμπιακό, τότε ενδεχόμενο three peat στο Μιλάνο τι θα θεωρηθεί;
"Δεν το έχω σκεφτεί καν! Δεν θέλω να το σκέφτομαι! Προσπαθώ να ακολουθώ τη λογική που έχουμε τα τελευταία δύο χρόνια. Παιχνίδι με παιχνίδι και βλέπουμε…".
Αν χρειαστεί να καλύψετε διαφορά 17 και 19 πόντων, θα το ξανακάνετε;
"Ακόμα πιο μακριά αυτό που λες… (γέλια)!".
Τι τατουάζ θα χτυπήσεις σε αυτή την περίπτωση;
"Κανένα μου τατουάζ δεν έχει  σχέση με τις επιτυχίες και τις αποτυχίες στο μπάσκετ. Τα έχω κάνει σε άσχετες στιγμές… Όταν απλώς μου ήρθε η ιδέα και ήθελα να τα κάνω!"
Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φίλους του Ολυμπιακού;
"Να έρχονται στα παιχνίδια μας , να περνούν ένα ευχάριστο δίωρο και να χαίρονται την ομάδα τους. Ελπίζω φέτος να μην υπάρχουν ακρότητες και επεισόδια… Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο για να τους δώσουμε το δικαίωμα να χαρούν περισσότερο!".

Δεν υπάρχουν σχόλια: