Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Επιθετικό κλειδί ο Σιόβας!

Ο Ολυμπιακός έχασε τη μάχη στον... αέρα στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ και ηττήθηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν με 4-1 λόγω της αδράνειας σε τρεις στημένες φάσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν πολύ ακριβά τα λάθη που έκαναν σε τρεις εκτελέσεις κόρνερ στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τους πρωταθλητές Γαλλίας με αποτέλεσμα να δεχθούν τρία γκολ με ισάριθμες κεφαλιές.
Οι στημένες φάσεις που τόσο πολύ «πλήγωσαν» τον Ολυμπιακό στο ματς με την Παρί ίσως όμως να είναι και το στοιχείο που θα δώσει στους πρωταθλητές Ελλάδας τη δυνατότητα να πετύχουν τον στόχο τους επί βελγικού εδάφους απέναντι στην Αντερλεχτ. Αυτή είναι η άποψη του προπονητή των Πειραιωτών, Μίτσελ, για τον αγώνα με τους πρωταθλητές Βελγίου, με τον Ισπανό τεχνικό να εκτιμά πως οι Πειραιώτες μπορούν να είναι αυτοί που θα ωφεληθούν από τις στημένες φάσεις.
Μάλιστα χρήζει ιδιαίτερης μνείας το ότι ο 50χρονος κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδας θεωρεί παίκτη-κλειδί για τον συγκεκριμένο αγώνα όχι έναν επιθετικό, αλλά τον κεντρικό μπακ των «ερυθρόλευκων», τον Δημήτρη Σιόβα. Θεωρεί ο προπονητής του Ολυμπιακού ότι ο διεθνής στόπερ της πειραϊκής ομάδας μπορεί να βρει δίχτυα από τις στημένες φάσεις που θα έχουν οι «ερυθρόλευκοι» στο «Βαν Ντεν Στοκ» απέναντι στους πρωταθλητές Βελγίου.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στο φιλικό παιχνίδι που είχαν δώσει οι δύο ομάδες στο Καραϊσκάκη στις 7 Αυγούστου (όπου ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με 1-0) το γκολ των πρωταθλητών Ελλάδας είχε πετύχει ο Σιόβας με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Χολέμπας. Ο Σιόβας μάλιστα ήταν «μέσα» και σε άλλες στημένες φάσεις στην περιοχή της βελγικής ομάδας και αυτό δεν το ξεχνά ο Μίτσελ. Ο προπονητής των Πειραιωτών θεωρεί ότι η βελγική ομάδα έχει αδυναμίες στις στημένες φάσεις και θέλει φυσικά να το εκμεταλλευτεί με κόρνερ και φάουλ που θα φέρουν την μπάλα στην περιοχή της Αντερλεχτ.
Ο Σιόβας είναι παίκτης που προωθείται σε όλες τις στημένες φάσεις και μάλιστα έχει την ευχέρεια να δημιουργεί ευκαιρίες. Η εντολή λοιπόν στον διεθνή κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού από τον Μίτσελ είναι ξεκάθαρη και ο Ισπανός τεχνικός των Πειραιωτών περιμένει πολλά από τον Σιόβα στον συγκεκριμένο τομέα. Ο διεθνής αμυντικός του Ολυμπιακού άλλωστε βρέθηκε σε θέση βολής και στο ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη μετά από εκτέλεση φάουλ, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έκανε κεφαλιά αλλά σουτ λίγο μπροστά από το σημείο του πέναλτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: