Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Χαρακίρι με Φιρέντσε

Η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού δέχθηκε 4 γκολ σε 3'43'' και έχασε 8-7 από τη Φιρέντσε στο δεύτερο παιχνίδι της για τον δ' όμιλο της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκες» χρειάζονται, λογικά, μόνο νίκη με την Έγκερ το μεσημέρι της Κυριακής για να προκριθούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Ο Ολυμπιακός σχεδόν κατέρρευσε και άφησε το ματς όταν ακριβώς έδινε την αίσθηση ότι είχε τη Φιρέντσε στα σκοινιά: στο 7-4 και με λιγότερα από 5 λεπτά να απομένουν στο παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκες» έπαιζαν θαυμάσια από τακτικής άποψης μέχρι εκείνο το σημείο. Είχαν κλείσει την Κάμι Κρεγκ, έδιναν σουτ σε πολίστριες που δεν μπορούσαν να απειλήσουν, βρίσκονταν πρώτες σε κάθε βήμα. Οι Ιταλίδες, που ούτως ή άλλως έχουν τη νοοτροπία ότι ένα ματς δεν παρατιέται ποτέ, αυτό που έκαναν είναι ότι οι… κυνηγοί χρήματος σε καιρούς κρίσης: αλίευσαν την ευκαιρία εκεί που δεν υπήρχε και  άναψαν τον διακόπτη τους, απέναντι σε μία ομάδα που δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το σημείο που έβγαλε τη Φιρέντσε νοκ ντάουν, με ελάχιστα λεπτά να απομένουν, θα ήταν εκείνο της αντεπίθεσης της αντίπαλού της.
Όπως στο ματς με τη Σκιφ, ο Ολυμπιακός έπαθε καθίζηση στο τελευταίο πεντάλεπτο. Η Φιρέντσε πέρασε μία φορά μπροστά στο παιχνίδι, με 1ʼ04ʼʼ για τη λήξη του, όταν η Κάμι Κρεγκ- που πρέπει να νιώθει καλύτερα και από τον Σλέβιν Κελέβρα στο τέλος της ταινίας «το Στοίχημα του Σλέβιν»- πέτυχε το τρίτο γκολ της που έβαλε μπροστά στο παιχνίδι τη Φιρέντσε και της χάρισε μία νίκη η οποία για όλους- όταν η Νοξ έβαλε το τρίτο προσωπικό γκολ της- ήταν εντελώς ανέλπιστη.
Ο Ολυμπιακός καλείται να μαζέψει τα κομμάτια του και να συγκεντρωθεί, διότι αναμφισβήτητα το παιχνίδι με την Έγκερ είναι το ματς της χρονιάς. Με νίκη θα βρίσκεται σίγουρα στα προημιτελικά, ενώ πιο συγκεκριμένο θα γίνει το τι χρειάζεται μετά το ματς της ουγγρικής ομάδας με τη Σκιφ Μόσχας.
Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-2, 1-1, 4-2

ΦΙΡΕΝΤΣΕ: Λάβι, Μότα 2, Φερίνι, Κολαϊότσο 1, Σετόντσε, Λάπι, Μπαρτολίνι, Ρεπέτο 1, Ολίμπι, Γκιάκι 1, Κρεγκ 3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου 2, Ελευθερία Πλευρίτου, Σώρα, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου, Καλογεράκου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Βάσω Πλευρίτου, Μπούικα 2, Μαρία Βασιλακοπούλου, Νοξ 3, Σταματοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: