Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Με το κεφάλι ψηλά

Παρά το σοκ της απουσίας του Βασίλη Σπανούλη, ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν «έπεσε» αμαχητί στην Τουρκία, αλλά δικαιούται να νιώθει ικανοποιημένος, με δεδομένο ότι «προστάτευσε» την διαφορά των 13 πόντων από τον πρώτο γύρο και κυρίως λαμβάνοντας υπόψη την εχθρική διαιτησία.
Η ήττα από την Φενέρ με 78-74 δεν του αφαιρεί το δικαίωμα να ελπίζει για την δεύτερη θέση του ομίλου του, καθώς την επόμενη εβδομάδα με νίκη επί της Αρμάνι, θα την «πιάσει». Φυσικά θα χρειαστεί μια περισσότερη για να ξεπεράσει τους Ιταλούς, οι οποίοι τον είχαν νικήσει με 30 πόντους διαφορά, αλλά με το σύστημα του ΤΟΡ-16, κάτι τέτοιο μόνο απίθανο δεν είναι.
Ανατροπή με Σλούκα-Περπέρογλου
Το ξεκίνημα ήταν κακό για τους Πειραιώτες οι οποίοι βρέθηκαν πίσω με 9-0, εκμεταλλεύομενοι την παρουσία του Κατσίβελη πάνω στον Μπογκντάνοβιτς. Με το που ο Μπαρτζώκας άλλαξε τον νεαρό με τον Κώστα Σλούκα, το σκηνικό διαφοροποίηθηκε πλήρως. Ο Θεσσαλονικιός γκαρντ έδωσε φοβερό ρυθμό στην ομάδα του, την ίδια στιγμή που ο Στράτος Περπέρογλου ανέλαβε το βάρος στην επίθεση. Μέσα σε έξι λεπτά πρόλαβε να σημειώσει 10 πόντους και ο Ολυμπιακός προηγηθεί με 16-15! Το δεκάλεπτο έκλεισε με ένα εντυπωσιακό σουτ του Σλούκα μπροστά στον Πρέλντζιτς που έγραψε το 21-22.
Αρνητικός ο Μουν
Το σκορ παρέμεινε «κλειστό» και η μοναδική φορά που οι Τούρκοι μπόρεσαν να ξεφύγουν ήταν όταν βρέθηκε στο παρκέ ο Τζαμάριο Μουν. Ο Αμερικανός έδειξε σαν ψάρι έξω από τα νερά του, καθώς στα τρία λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ, έκανε μια λάθος πάσα, ένα έρμπολ σε τρίποντο, ενώ δεν έπαιξε καλή άμυνα. Η διαφορά ανέβηκε στο 39-32 στο 16’, αλλά με την επιστροφή των Περπέρογλου-Πρίντεζη «έπεσε» στο 41-38 της ανάπαυλας.
«Γκρίζα» βοήθεια
Ο Πρίντεζης ήταν αυτός που με επτά συνεχείς πόντους βοήθησε τους Πειραιώτες να μετατρέψουν το 49-40 του 23ου λεπτού σε 51-47 στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου. Σ’ εκείνο το σημείο, όμως, οι διαιτητές έβαλαν το χεράκι τους, ώστε η Φενέρ να ξεφύγει.
Ο Πέτγουει έκανε χαμηλά φάουλ στον (εξαιρετικό) Λίνας Κλέιζα, αλλά ο Κόντε έδωσε δύο βολές. Ο Μπαρτζώκας διαμαρτυρήθηκε σε λογικό ύφος, πλην όμως του δόθηκε αμέσως τεχνική ποινή! Ως εκ τούτου, το προβάδισμα ανέβηκε στο 59-49, αφού συν τοις άλλοις ο Μουν στην δεύτερη παρουσία του στο παρκέ ήταν εξίσου αρνητικός με την πρώτη. Ο Αμερικανός είχε δύο άστοχα τρίποντα και δεν μπόρεσε να δώσει την παραμικρή λύση στην επίθεση.
«Παλικάρια» Σλούκας-Μάντζαρης
Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με πλεονέκτημα οκτώ πόντων των γηπεδούχων (59-51), οι οποίοι δίχως να κάνουν κάτι σπουδαίο, είχαν το πάνω χέρι, διότι ο Ολυμπιακός δεν είχε επιλογές στην επίθεση. Εκτός του Μουν, ούτε ο Κόλινς μπόρεσε να βοηθήσει και στις δύο θέσεις των γκαρντ, ο φιλότιμος Κώστας Σλούκας προσπαθούσε μόνος του. Τουλάχιστον στο τελευταίο τρίλεπτο, «ανέβασε» στροφές ο Βαγγέλης Μάντζαρης, του οποίου η δουλειά βέβαια δεν είναι να σκοράρει.
Όμως ο διεθνής πλέι-μέικερ έκανε εξαιρετική δουλειά και με επτά συνεχείς πόντους έκανε το 74-67 στο 38’. Ακολούθως ο Λοτζέσκι αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο, αλλά αμέσως «εξιλεώθηκε», αφού μετά από κλέψιμο του Μάντζαρη, βγήκε στον αιφνδιασμό και με «γκολ-φάουλ» μείωσε σε 74-70 με 61’’ για το τέλος!
Στα 35’’ ο Σλούκας έφερε το ματς στο καλάθι (74-72), αλλά στα 20’’, η ομάδα του Πειραιά έπαιξε κακή άμυνα και ο Μακ Κάλεμπ με ένα εύκολο σουτ από τη γραμμή του φάουλ, ανέβασε την διαφορά στο +4 (76-72). Μετά το τάιμ-άουτ του Μπαρτζώκα, ο Σλούκας με έξυπνο τρόπο κέρδισε το φάουλ από τον Μπιέλιτσα και με 2/2 βολές, έγραψε το 76-74.
Στα 13’’ ο Κλέιζα είχε 2/2 βολές και στην τελευταία επίθεση, ο Σλούκας πήρε το τρίποντο κι ενώ φάνηκε ότι ο Μπιέλιτσα ακούμπησε το χέρι του, οι διαιτητές δεν έδωσαν τίποτα. Οι δύο «κολλητοί» Σλούκας και Μάντζαρης πάλεψαν μέχρι τέλους και αν ο Ολυμπιακός είχε τον Σπανούλη, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: