Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Η σύγκριση Σέρμα-Μπέγκιτς

Την προηγούμενη διετία ο Μίρσα Μπέγκιτς ήταν ο «βιονικός άνθρωπος» της Ρεάλ, έχοντας χάσει ελάχιστα παιχνίδια και παράλληλα έχοντας σημαντική συμβολή στην κατάκτηση του Κόπα Ντελ Ρέι του 2012 και του Ισπανικού πρωταθλήματος το 2013. Γι’ αυτό το λόγο ο Γιώργος Μπαρτζώκας εισηγήθηκε την απόκτηση του, καθώς δεν περίμενε ότι ο Σλοβένος θα έκανε ίσως την χειρότερη σεζόν της καριέρας του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Το… παρήγορο είναι πως ο αντικαταστάτης του Γκιόργκι Σερμαντίνι βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο και η επιστροφή του στο λιμάνι θα ενισχύσει σημαντικά την γραμμή ψηλών.
Παραγωγικός κι εύστοχος 
Η σύγκριση μαρτυράει του λόγου το αληθές, ιδίως στο κομμάτι της επίθεσης. Ο Γεωργιανός ήταν ιδιαίτερα παραγωγικός, αλλά κι εύστοχος, καθώς είχε 60% στα δίποντα και 83% στις βολές! Ο Μπέγκιτς από την πλευρά του, είχε μόλις 5,4 πόντους στην Α1, στην οποία έπαιρνε αρκετό χρόνο συμμετοχής και το ποσοστό του στα δίποντα (51%) ήταν επιεικώς… μέτριο για παίκτη του ύψους του και της θέσης του. Για την Ευρωλίγκα δεν το… συζητάμε και γι’ αυτό το λόγο δεν κάνουμε τη σύγκριση, καθώς ο Σλοβένος έπαιζε μόλις 8 λεπτά ανά αγώνα και σημείωνε 3,6 πόντους.  
«Οικονομία» προσπαθειών 
Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι πως ο Σερμαντίνι δεν έκανε κατάχρηση προσπαθειών στην Σαραγόσα. Ο μέσος όρος του στα δίποντα ήταν 7,5 από τα οποία ήταν εύστοχος στα 4,5. Η συγκεκριμένη αναφορά γίνεται για να αντιληφθεί κανείς ότι ο Γεωργιανός σέντερ δεν άύξησε την παραγωγικότητα του επειδή πήγε σε μια ομάδα μικρότερου βεληνεκούς από τον Ολυμπιακό κι έγινε το σημείο αναφοράς της στην επίθεση, κάτι που φυσικά δεν μπορεί να συμβεί στους Πειραιώτες.
Παρέμεινε «λιτός» και πέραν της δεδομένης ικανότητας του στο λόου ποστ, βελτίωσε τις κινήσεις του με πλάτη στο καλάθι.
Η σύγκριση Σέρμα-Μπέγκιτς σε Α1-ACB
2013-14 Ποντ. 1π.% 2π.% Ριμπ Κοψ. Χρ. Αγ. 
Σέρμα 12,9 83 60 5,9 0,6 23 17
Μπέγκιτς  5,4 76 51 5,5 1,1 12 14

Δεν υπάρχουν σχόλια: