Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Τίτλοι... τέλους για Μέλμπεργκ

Ο μεγάλος Όλοφ Μέλμπεργκ που τίμησε με την παρουσία του και το ελληνικό ποδόσφαιρο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ανακοίνωσε πως... κρεμάει τα παπούτσια του έπειτα από 18 χρόνια επιτυχημένης καριέρας! Στα 37 του χρόνια, ο Σουηδός αμυντικός αποφάσισε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αφήσει τους αγωνιστικούς χώρους!
«Σήμερα, ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του με την Κοπεγχάγη και είναι η τελευταία ομάδα της καριέρας μου. Ευχαριστώ όλους τους φιλάθλους, τους συμπαίκτες, τους προπονητές και όλους όσους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια. Ελπίζω στο μέλλον να μπορώ να χρησιμοποιήσω την εμπειρία και την γνώση που μου δώσατε», είπε ο Μέλμπεργκ, γνωστοποιώντας την απόφασή του
Ξεκίνησε την καριέρα του το 1996 από την πατρίδα του και την Ντέγκεφορς και η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή...
Το μεγάλο... βήμα έγινε στην Πρέμιερ Λιγκ με την Άστον Βίλα, παίζοντας επτά χρόνια. Είχε προηγηθεί μια τριετία στην Ισπανία και τη Σανταντέρ. Το 2008... πήγε στην Γιουβέντους και μετά γεμάτη χρονιά στην Ιταλία, ήρθε στον Ολυμπιακό. Στα τρία του χρόνια στους «ερυθρολεύκους» (2009-2012) πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο, προτού φύγει για Βιγιαρεάλ κι εν τέλει ολοκληρώσει την καριέρα του στην Κοπεγχάγη, με την οποία αγωνίστηκε την περσινή σεζόν! Με την «κυρία», τον Ολυμπιακό και την Κοπεγχάγη έκανε σπουδαία ματς και στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Τίμησε και την εθνική του ομάδα με 117 συμμετοχές, απ’ την οποία αποσύρθηκε το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: