Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του

Μέχρι τώρα οι "ερυθρόλευκοι" όχι απλά είναι στο κόλπο, αλλά έχουν και σοβαρές πιθανότητες να φτάσουν στο deal, αρκεί να ανταποκριθούν στα προαπαιτούμενα. Ποια είναι αυτά; Πρώτο και σημαντικότερο το να έχει κίνητρο να συνεχίσει σε επίπεδο Champions League ο Ρομπίνιο και να μην ασχολείται αποκλειστικά με τα... πετροδόλαρα. Αν έχει διάθεση να παραμείνει ενεργός, όλα γίνονται...
Αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός έχει στα χέρια του και το καρπούζι και το πεπόνι. Τόσο η Μίλαν, όσο και η πλευρά του διεθνούς άσου, δεν έχουν βγάλει από το "κάδρο" την προοπτική του Πειραιά. Δεν είπε κανείς "δεν υπάρχει θέμα με την ελληνική ομάδα", παρά μόνο ότι υπάρχει διαφορά στο οικονομικό, η οποία μπορεί να καλυφθεί, όσο όλοι οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται ακόμη στη φάση της διαπραγμάτευσης.
Ο Ρομπίνιο και οι εκπρόσωποί του γνωρίζουν πως οι αρχικές του απαιτήσεις είναι από πολύ δύσκολο έως απίθανο να καλυφθούν. Τα λεφτά που παίρνει στο Μιλάνο (σ.σ. γύρω στα 4 εκατομμύρια μεικτά ανά σεζόν) βάσει του υπάρχοντος συμβολαίου, δεν πρόκειται να τα πάρει κι αυτό προκύπτει από την απόσυρση της Φλαμένγκο που ούτε καν να τα... προσεγγίσει δεν μπορεί, αλλά και από την ανάλογη αντίδραση των υπευθύνων του Ορλάντο από το MLS.
Με άλλα λόγια, τα –πολλά- λεφτά που ζητάει ο Βραζιλιάνος δεν πρόκειται να τα πάρει παρά μόνο αν μετακομίσει στο Ντουμπάι ή στο Κατάρ για… διακοπές. Άρα, αν θέλει να παραμείνει στην Ευρώπη και να παίξει μπάλα, θα πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του. Κατ’ επέκταση είναι στη διακριτική ευχέρεια του Ολυμπιακού να ανεβάσει την προσφορά του και να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίες, από τη στιγμή, μάλιστα, που δεν έχει απέναντί του και κάποιο "μεγαθήριο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: