Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ο μύθος του Ντέιβιντ Ρίβερς

Η Ευρωλίγκα κινείται σε ρυθμούς φάιναλ φορ και έκανε μια αναδρομή σε παίκτες που έχουν… σημαδέψει τη διοργάνωση, με τον Ντέιβιντ Ρίβερς να έχει περίοπτη θέση στην ιστορία τόσο του Ολυμπιακού, όσο και της διοργάνωσης.
Το αφιέρωμα της Ευρωλίγκα αναφέρει: «Μόλις δύο παιχνίδια χρειάστηκε ο Ντέιβιντ Ρίβερς για να κερδίσει μια θέση στο πάνθεον του Ολυμπιακού, αλλά το αξιοσημείωτο σθένος του τον έκανε θριαμβευτή πολύ πριν ξεκινήσει την καριέρα του. Ως το τρίτο νεότερο από τα 15 παιδιά της οικογένειας, ο Ρίβερς δούλεψε με τον τρόπο του για να αποκτήσει μια πανεπιστημιακή υποτροφία, μόνο που κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Μια δεκαετία αργότερα, ο Ρίβερς χάραξε το όνομά του στην ιστορία του Ολυμπιακού και της Ευρωλίγκα, με τους ηρωισμούς του, με τους «κόκκινους» να κατακτούν τον πρώτο τίτλο τους στην Ευρωλίγκα το 1997.
Ο Ρίβερς ήταν ήδη ένας φυσικός ηγέτης και ένας εξαιρετικός πλέι μέικερ, που ήρθε στον Ολυμπιακό το 1995. Οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στο πρωτάθλημα εκείνης της περιόδου, αλλά αυτό που έκανε την επόμενη σεζόν είναι ο λόγος που οι οπαδοί της ομάδας του Πειραιά θα τον θυμούνται για πάντα.
Παίζοντας υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο Ρίβερς χρησιμοποιούσε την ταχύτητά του, τις ικανότητές του στο σκοράρισμα, αλλά και τον ηγετικό χαρακτήρα του για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο τρίτο φάιναλ φορ της ιστορίας του. Ο Ρίβερς είχε μια εξαιρετική σεζόν με 17,2 πόντους κατά μέσο όρο, αλλά φύλαξε το καλύτερο για το τέλος.
Πέτυχε season-high με 28 πόντους στον ημιτελικό με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας (74-65) και με τους 26 πόντους που πέτυχε κυριάρχησε στον τελικό απέναντι στην Μπαρτσελόνα (73-58). Οι 54 πόντοι που πέτυχε, συνολικά και στα δύο παιχνίδια του φάιναλ φορ είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση σε νικήτρια ομάδα. Δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός πως αναδείχθηκε MVP του φάιναλ φορ.
Εκτός από την επιτυχία του στον Ολυμπιακό, ο Ρίβερς έπαιξε στην Γαλλία, στην Ιταλία και στην Τουρκία, πριν επιστρέψει στον Ολυμπιακό το 2000, για μια δεύτερη θητεία, αλλά και να αποσυρθεί, σε ηλικία 36 ετών. Ο Ρίβερς διατηρεί ζεστή τη σχέση του με τον σύλλογο, κάτι που αποτυπώθηκε και στο φάιναλ φορ του Βερολίνου το 2009. Σήμερα, ο Ρίβερς παραμένει ενεργός, όντας προπονητής κολεγιακής ομάδας μπάσκετ στην χώρα του, τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: