Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Πιο καλός Ιντέγε, λόγω... Ντουρμάζ

Ο Μάρκο Σίλβα έχει επιβεβαιώσει, σε δύο από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, τις αλλαγές που θα γίνουν στο ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδος, με το ενδιαφέρον φυσικά να επικεντρώνεται στην ευρωπαϊκή λίστα που θα δηλώσουν οι «ερυθρόλευκοι».
Μια εξ αυτών των αλλαγών αφορά τον Τζίμι Ντουρμάζ, ο οποίος θα δηλωθεί στην ΟΥΕΦΑ και θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ. Η αλήθεια είναι πως η επιλογή του Πορτογάλου τεχνικού, να προτιμήσει τον Ερνάνι, δεν του «βγήκε», ωστόσο ο διεθνής Σουηδός κέρδισε την εμπιστοσύνη τού προπονητή του και αυτό φάνηκε από το ότι ο Σίλβα χρησιμοποιούσε στα ματς του πρωταθλήματος τον Ντουρμάζ στη βασική εντεκάδα και όχι τον συμπατριώτη του.
Ο Ερνάνι δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και ο Σίλβα εκτιμά πως η παρουσία του Ντουρμάζ στην εντεκάδα των «ερυθρόλευκων» θα βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και τον Ιντέγε. Ο 38χρονος τεχνικός επέλεξε στα περισσότερα ευρωπαϊκά ματς τον Σεμπά για το ένα από τα δύο άκρα της ομάδας του Πειραιά, αλλά η αλήθεια είναι πως ο Βραζιλιάνος δεν έχει τη δυνατότητα του Σουηδού στο ένας με έναν, ούτε έχει τα πατήματα του Ντουρμάζ στην αντίπαλη περιοχή.
Ο Ερνάνι δεν βοήθησε παίζοντας σαν αλλαγή, αλλά τώρα, αν ο Ντουρμάζ είναι στα πάνω του, θα είναι σε θέση να προκαλέσει ρήγματα στο δεξί άκρο της αμυντικής διάταξης της Αντερλεχτ, δίνοντας χώρους για μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων στον Ιντέγε. Επίσης ο Σίλβα ζητά από τους εξτρέμ να μην παίζουν συνεχώς στη γραμμή, αλλά να κινούνται προς τον άξονα, έτσι ώστε να μπορούν να αποτελέσουν τον έξτρα παίκτη στην κορυφή της επίθεσης, πίσω από τον Ιντέγε.
Αυτό είναι κάτι που το κάνει ο Πάρντο και μπορεί να το κάνει και ο Ντουρμάζ. Ο τελευταίος άλλωστε το έχει δείξει με τις φετινές εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα, καθώς είναι από τους πιο σταθερούς σε απόδοση παίκτες της πειραϊκής ομάδας.
Ο Σίλβα περιμένει λοιπόν από τον Ντουρμάζ να αξιοποιήσει περισσότερο και τον Ιντέγε, θεωρώντας πως ο Σουηδός μεσοεπιθετικός έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τις επιδόσεις του Νιγηριανού φορ, με μια καλή τελική πάσα προς τον συμπαίκτη του. Το μεγάλο ζητούμενο βέβαια για τον νεαρό προπονητή του Ολυμπιακού είναι να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις ο Ντουρμάζ, με τον Σουηδό να περιμένει πώς και πώς τις δύο αναμετρήσεις με τη βελγική ομάδα. Ο Ντουρμάζ δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ και θέλει να κάνει τη διαφορά για τον Ολυμπιακό στις αναμετρήσεις της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: