Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Η πιο...μεγάλη ώρα είναι τώρα

Do or Die είναι για τον Ολυμπιακό ο αγώνας με τη Χίμκι στη Μόσχα το βράδυ της Πέμπτης (31/03) για την 13η ημέρα του ΤΟΡ16 της Euroleague. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν απόψε (20:45, Novasports2) να φτάσουν στη νίκη που θα τους στείλει με το... ενάμιση πόδι στη φάση των πλέι-οφ της διοργάνωσης. Να σημειωθεί ότι ακόμα και με ήττα, οι Πειραιώτες δεν είναι "τελειωμένοι" αλλά θα πρέπει να νικήσουν την τελευταία αγωνιστική στο ΣΕΦ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και παράλληλα να περιμένουν συνδυασμό αποτελεσμάτων για να πάρουν το εισιτήριο. Με λίγα λόγια, κερδίζει τη Χίμκι και δεν περιμένει τίποτα άλλο παρά την ΤΣΣΚΑ για την 14η αγωνιστική στο ΣΕΦ προκειμένου να την καθαρίσει και να περάσει χωρίς κανένα άγχος και προσμονή αποτελεσμάτων.
Το "Krylatskoye Sport Palace" αναμένεται να είναι κατάμεστο από περίπου 7.000 οπαδούς της Χίμκι καθώς και για τη ρωσική ομάδα ισχύει πάνω κάτω ό,τι και για τον Ολυμπιακό. Έχοντας από έξι νίκες και ισάριθμες ήττες, αμφότεροι οι αποψινοί αντίπαλοι, παίζουν τα... ρέστα τους για την πρόκριση. Ο Θρύλος που μετρά σερί ήττες μακριά από τον Πειραιά από Ζαλγκίρις, Ρεάλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα και Μπάμπεργκ, θέλει το διπλό την καταλληλότερη στιγμή για να πετύχει το στόχο του.
Τελευταίο χαλάρωμα για τους ερυθρόλευκους στο κλειστό της Χίμκι στις 11:00 ανήμερα του αγώνα με σουτάκια και ανάλυση. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει εστιάσει στο να διαλύσει τα επιθετικά ατού των Ρώσων και να ρίξει την αποτελεσματικότητά της πολύ κάτω από τους 85.5 πόντους που σημειώνει εντός έδρσς στο TΟΡ16.
Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αυξήσει την παραγωγικότητά του εκτός έδρας καθώς μέχρι τώρα έχει μόλις 71 πόντους στο TΟΡ16, να μην κάνει λάθη και να βγάλει μέσα από την άμυνά του τρανζίσιον παιχνίδι με το οποίο μπορεί να "σκοτώσει" κάθε αντίπαλο. Απόντες οι γνωστοί Ματ Λοτζέσκι, Πάτρικ Γιάνγκ και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ που δεν ακολούθησε την αποστολή στη Μόσχα.
Διαιτητές της σημερινής αναμέτρησης είναι οι Ντάνι Ιερουθουέλο (Ισπανία), Ματέι Μπολτάζερ (Σλοβενία) και Τόμισλαβ Χόρντοφ (Κροατία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: