Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

"Το χάρηκα με την καρδιά μου το πρωτάθλημα"

Συνέντευξη στην εφημερίδα Real News παραχώρησε ο Στέφανος Καπίνο. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δηλώνει έτοιμος και στέκεται σε ουκ ολίγα θέματα…
Διαβάστε αναλυτικά τι απάντησε…
Στέφανε πριν λίγες ημέρες υπό νορμάλ συνθήκες θα παίζατε με τον ΠΑΟΚ. Πως σας φάνηκε αυτή η απόφαση του αντιπάλου να μην προσέλθει στο γήπεδο;
Όταν δεν κατεβαίνει μια ομάδα να αγωνιστεί είναι περίεργο το συναίσθημα. Οι ξένοι ποδοσφαιριστές μας, νόμιζαν ότι τους κάναμε πλάκα! Πίστευαν ότι θα έρθει τελικά ο ΠΑΟΚ. Ήταν επιλογή τους. Εμείς ήμασταν έτοιμοι. Σε όλα τα ματς με τον ΠΑΟΚ πάντως φάνηκε η διαφορά δυναμικότητας. Όλοι μιλούν γι’ αυτή την φάση στο ματς Κυπέλλου στην Τούμπα και έμειναν εκεί. Εγώ ξέρω ότι στο γήπεδο ήμασταν πολύ καλύτεροι σε όλα τα ματς.
Μπροστά σας τώρα ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ σε μία εβδομάδα. Λογικά θα είσαι και βασικός. Πως τον περιμένεις;
Πρώτα ο Θεός μακάρι να παίξω και να είμαι βασικός. Είναι δύσκολος πάντα ένας τελικός. Είμαστε πάντως καλύτερη ομάδα, με μεγαλύτερη ποιότητα.
Δεν θα έχετε τον κόσμο σας ωστόσο…
Η έλλειψη του κόσμου είναι κάτι τραγικό. Δεν είναι λύση αυτή. Δεν έρχεται ο κόσμος και έτσι λύνεται το πρόβλημα; Και οι δύο ομάδες έχουν ανάγκη τον κόσμο τους. Μόνο στην Ελλάδα πρέπει να έχει γίνει αυτό. Κλείνεις τις κερκίδες. Και; Δεν είναι η λύση. Παίζεις έναν τελικό, στην άκρη θα βλέπεις ένα τρόπαιο να περιμένεις και θα έχεις 30 προσκλήσεις. Είναι τελείως διαφορετικό πλέον. Εμείς δεν κάναμε κάποια επεισόδια, έγιναν τρία ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, όλα πήγαν μια χαρά και νιώθουμε να τιμωρούμαστε με αυτές τις αποφάσεις.
Τι διαφορές θα έχει από το ματς πρωταθλήματος;
Θα είναι τελείως διαφορετικό από αυτό του πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ. Εκεί ήμασταν και άτυχοι, χάσαμε το αήττητο. Εδώ έχεις ένα στόχο να σε περιμένει. Το θέλουμε πάρα πολύ αυτό το ματς, θέλουμε και το νταμπλ για να κλείσει ιδανικά η χρονιά. Ολυμπιακός είμαστε και είναι στόχος από την αρχή της χρονιάς.
Η θέση του τερματοφύλακα έχει δυσκολίες, λένε πολλοί πως χρειάζονται τα πολλά ματς. Την ίδια ώρα προκύπτει πως αν φύγει ο Ρομπέρτο, θα πάρεις τα γάντια του βασικού. Είσαι έτοιμος γι’ αυτή την ευθύνη;
Ο κόσμος είναι απαιτητικός και με το δίκιο του. Η ομάδα καταφέρνει πολλά. Ξεκινά με στόχο το νταμπλ κάθε χρονιά. Χρειάζεται να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, αλλά η θέση του τερματοφύλακα είναι και ρυθμός. Το να συνεχίσεις μετά τον Ρομπέρτο δεν είναι εύκολο, αλλά εγώ πιστεύω ότι είμαι έτοιμος. Προσπαθώ να το δείχνω αυτό όποτε αγωνίζομαι. Με μια ροή αγώνων νιώθεις καλύτερα, βρίσκεις το ρυθμό σου. Ήρθα για να καταφέρω μέσα από τη σκληρή δουλειά. Αυτός είναι ο στόχος μου.
O Καπίνο αναφέρθηκε και στο φετινό πρωτάθλημα: «Είναι ευχάριστο να παίρνεις πρωτάθλημα. Μπορεί να μην είχα μεγάλο χρόνο συμμετοχής, αλλά ήταν το πρώτο μου, κάτι ξεχωριστό για μένα. Το χάρηκα με την καρδιά μου και μας βοήθησε πολύ και ο κόσμος που ήταν δίπλα μας γι’ αυτό». Στη συνέχεια απάντησε ως εξής στις ερωτήσεις…
Η διαφορά από τους αντιπάλους είναι τέτοια που έδειξε ο βαθμολογικός πίνακας στο πρωτάθλημα;
Είναι μεγάλη η διαφορά από τους αντιπάλους μας, ναι. Δεν το λέμε μόνο εμείς, το είπαν και οι ίδιοι, όπως ο Τούντορ αλλά και ο Πογέτ. Ο κόσμος που βλέπει ποδόσφαιρο καταλαβαίνει τι γίνεται. Στην Τούμπα έμειναν όλοι σε μια αμφισβητούμενη φάση. Έγιναν κι άλλες φάσεις, δεν είδαμε, όμως, τον ίδιο ζήλο. Υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας και αυτό το λένε και οι προπονητές των άλλων ομάδων. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα, είναι ομάδα Champions League και αυτό φάνηκε και μέσα στο γήπεδο. Για όλους θα ήταν καλύτερο να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός, αλλά απ’ ότι φάνηκε αυτή τη σεζόν, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό.
30 ματς με δύο απώλειες βαθμολογικά, δεν είναι κι εύκολο, έτσι;
Για εμάς αυτή η σεζόν, ήταν η σεζόν των ρεκόρ. Καταφέραμε να σπάμε το ένα μετά το άλλο και σίγουρα ήταν κάτι ξεχωριστό σε όλη μας τη διαδρομή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θα θέλαμε και το αήττητο, αλλά δυστυχώς δεν έγινε αυτό. Όλα όσα είχαμε βάλει στο μυαλό μας πάντως ήρθαν από συνολική δουλειά. Τεχνική ηγεσία και παίκτες κάναμε τα πάντα για να πάει η ομάδα καλά. Η δουλειά στο Ρέντη είναι σε υψηλό επίπεδο. Και για εμάς τους τερματοφύλακες. Δεν το λέω για να ευλογήσουμε τα γένια μας. Είναι σκληρές οι προπονήσεις. Να το πω απλά, φεύγουμε και είμαστε «κομμάτια». Έχουμε πολύ καλή σχέση με τον Λευτέρη (Χουτεσιώτη) και τον Ρομπέρτο. Υπάρχει εξαιρετική συνεργασία. Είμαστε τυχεροί που δουλεύουμε και με τον Αλέκο Ράντο, που έχει δείξει ποιος είναι.
Μυστικό επιτυχίας για την καλή σας εικόνα υπάρχει;
Είναι συνολική δουλειά, ο προπονητής, οι παίκτες, όλοι παίζουν το ρόλο τους. Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι η εμπιστοσύνη της διοίκησης στην ομάδα. Το να δουλεύεις στο Ρέντη με τόσες τεράστιες ανέσεις είναι ένας ακόμη παράγοντας, Ό,τι ζητάει ο κάθε παίκτης μπορεί να το έχει. Μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου όπως πρέπει. Είναι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
Να γυρίσουμε λίγο το χρόνο πίσω, πέρσι… Τι σε έκανε να αποφασίσεις να αφήσεις το εξωτερικό και να επιστρέψεις στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό;
Είχα προτάσεις από ομάδες εξωτερικού, αλλά και από την Ελλάδα με ήθελαν. Δεν μπορεί να το διαψεύσει κανείς. Τα ζύγισα και τα έβαλα κάτω. Πίστευα ότι ήταν το καλύτερο για την καριέρα μου ο Ολυμπιακός. Τεράστιο σωματείο και στην Ευρώπη. Έκανα το καλύτερο για το μέλλον μου. Ο Ολυμπιακός έχει προοπτική και για εμένα αυτό έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στην απόφασή μου. Ο κ. Μαρινάκης επίσης, με ήθελε και έπαιξε και αυτό ρόλο. Θέλω να τον δικαιώσω για την επιλογή του. Πλήρωσε ο Ολυμπιακός ένα σημαντικό ποσό για να επιστρέψω στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό.
Η αλήθεια είναι ότι ίσως κι εσύ να περίμενες αντιδράσεις λόγω της παρουσίας σου στον Παναθηναϊκό. Δεν είδαμε κάτι τέτοιο πάντως…
Ο κόσμος του Ολυμπιακού με έχει στηρίξει, όπως και οι άνθρωποι της ομάδας. Τους ευχαριστώ. Δεν ήταν εύκολο να περάσεις από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό. Θα καταλάβαινα και κάποιους αν δεν με δέχονταν. Εγώ θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο. Σου δίνουν αυτοπεποίθηση με την όλη τους στάση.
Όσον αφορά στον κ. Σίλβα;
Μου έχει δείξει εμπιστοσύνη. Δεν είναι κι εύκολο με τους τερματοφύλακες. Παίζει ο ένας. Με πίστεψε πάντως στο Κύπελλο. Ό,τι μου είχε υποσχεθεί το έκανε. Είναι μεθοδικός και απαιτητικός στις προπονήσεις. Προσπαθεί να παίζει όποιος αξίζει. Είναι σημαντικό για όλους τους παίκτες να το ξέρουν αυτό, σε κάνει να δουλεύεις περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: