Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Μέγας είσαι Γιόσιπ!

Μια ομάδα για να φτάσει ψηλά χρειάζεται να διαθέτει ορισμένους αθλητές πρώτης γραμμής! Παίκτες πρωταθλητές, με ισχυρή προσωπικότητα, που να κάνουν τη διαφορά. Κορυφαίους σε ατομικό επίπεδο, αλλά και με τη σωστή νοοτροπία ώστε να εντάσσουν το "εγώ" τους στο "εμείς" και να προτάσσουν το ομαδικό συμφέρον! Όλα τα παραπάνω περιγράφουν με ιδανικό τρόπο τον Γιόσιπ Πάβιτς.
Ο Κροάτης τερματοφύλακας πραγματοποίησε μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση, ειδικά στο 4ο οκτάλεπτο όταν οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν σερί 3-0 για να φτάσουν στην επικράτηση με 8-4. Στο ίδιο διάστημα ο πρώην αρχηγός της εθνικής Κροατίας κατέβασε τα ρολά. Σε σημείο που προκάλεσε και εκνευρισμό και φόβο στους παίκτης της Μπρέσια.
Διότι κατάλαβαν πως δεν μπορούσαν να τον νικήσουν με τίποτα. Είτε από την περιφέρεια, είτε από τη θέση του φουνταριστού, είτε στον παίκτη παραπάνω. Ο Πάβιτς ό,τι κι αν έκαναν, είχε την απάντηση και κράτησε για δύο από τα τέσσερα οκτάλεπτα του ματς την εστία του απαραβίαστη.

Ακόμα και όταν σκόραραν, στο πρώτο και το τρίτο οκτάλεπτο, το πέτυχαν μονάχα στον παίκτη παραπάνω. Η Μπρέσια δεν σκόραρε στα ίσα! Κι αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία. Όχι μονάχα του Πάβιτς, αλλά και του Ολυμπιακού. Ο δρόμος για τη Βουδαπέστη είναι μακρύς, αλλά εάν ο Γιόσιπ συνεχίσει έτσι και η ομάδα ανεβάσει το ρυθμό της, κάτι που θα γίνει, η παρουσία σε ένα ακόμα Final Six έχει πολλές πιθανότητες να γίνει ξανά πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: