Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Πρώτος παντού ο Θρύλος

Ολυμπιακός σημαίνει πρωταθλητισμός και τίτλοι. Εκτός βέβαια από αυτό, σημαίνει και πολλά περισσότερα, καθώς ο Θρύλος βοηθά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας όλους όσοι έχουν ανάγκη. Εμείς, όμως, θα σταθούμε στο μοναδικό και πραγματικά εντυπωσιακό επίτευγμα που έχουν «γράψει» μέχρι στιγμής όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής χρονιάς. Αυτό αφορά το γεγονός ότι ο Θρύλος βρίσκεται στην κορυφή σε όλα τα ομαδικά αθλήματα (είτε ανδρικά είτε γυναικεία). Κάτι πραγματικά εντυπωσιακό, αν μπορεί να το σκεφτεί κανείς σε όλη του τη διάσταση.
Βέβαια, θα ασχοληθούμε με τα τμήματα του Ερασιτέχνη (εννοείται ότι δεν ξεχνάμε ότι ο Θρύλος βρίσκεται στην κορυφή και στο ποδόσφαιρο, όπως και στο μπάσκετ των Ανδρών). Διότι αυτό που έχουν καταφέρει όλες οι ομάδες του Ολυμπιακού, είναι πραγματικά εντυπωσιακό.
ΔΥΝΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΟΧΟΣ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Να τα πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Κι ας ξεκινήσουμε με το υγρό στοιχείο. Στους Ανδρες, ο Θρύλος είναι σαρωτικός εντός ελληνικών συνόρων αρκετά χρόνια τώρα και είναι ο μοναδικός άξιος πρεσβευτής της χώρας στο εξωτερικό. Ο Θοδωρής Βλάχος και η ομαδάρα του πραγματικά κινούνται σε τελείως διαφορετικό επίπεδο με τα δεδομένα της Ελλάδας. Αρκεί κάποιος να δει ότι όσον αφορά το πρωτάθλημα της προηγούμενης σεζόν, ο Ολυμπιακός το κατέκτησε για μια ακόμα χρονιά αήττητος. Κάτι που βέβαια συνεχίζει να κάνει και την τρέχουσα σεζόν (η μοναδική ήττα που γνώρισαν οι «ερυθρόλευκοι» μέσα στο 2016, ήταν στον τελικό του LEN Champions League, κόντρα στη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ με 6-4), δείχνοντας έτσι ότι έχει ξεφύγει παρασάγγας από όλες τις υπόλοιπες ομάδες στην Ελλάδα.
Οσον αφορά τα εγχώρια, δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση, αρκεί κάποιος να δει τη βαθμολογία. Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος σε βαθμούς, πρώτος στην επίθεση και φυσικά πρώτος και στην άμυνα. Ο μεγάλος στόχος είναι και η κατάκτηση της κορυφής στην Ευρώπη, από την οποία έμεινε μακριά μόλις ένα… σκαλί.
ΔΕΝ «ΜΑΣΑΕΙ» ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ Α1
Πάμε τώρα στην έτερη ομάδα της υδατοσφαίρισης, αυτή των Γυναικών. Μετά από μία σεζόν (την προηγούμενη), όπου το μόνο που δεν κατέκτησε ο Θρύλος ήταν ένας ευρωπαϊκός τίτλος, φέτος το τμήμα κινείται στο ίδιο μήκος κύματος. Με το πρωτάθλημα Ελλάδας να έχει πάρει μια άλλη μορφή διεξαγωγής απ’ ό,τι το είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια, οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη και φέτος συνεχίζουν τον… χαβά τους και βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς ακόμα να έχουν γνωρίσει την ήττα.
Ακόμα πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η διαφορά που παίρνουν πλέον από τις αντιπάλους τους, μια και ο Ολυμπιακός την αγωνιστική σεζόν που διανύουμε έχει κερδίσει ήδη δύο φορές τη μεγάλη του αντίπαλο Βουλιαγμένη, και μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία. Οπότε η προσοχή στρέφεται κυρίως εκτός συνόρων, εκεί όπου θέλει να επιστρέψει στην κορυφή.
ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΝ «ΘΡΟΝΟ» ΤΟΥ!
Μετάβαση στον μαγικό κόσμο του βόλεϊ. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός χτίζει τη δική του αυτοκρατορία στις Γυναίκες, όμως στους Ανδρες έχει μείνει χωρίς πρωτάθλημα για δύο σεζόν. Ωστόσο τα πράγματα δείχνουν ότι τη σεζόν 2016-17 θα είναι τελείως διαφορετικά. Οσον αφορά την ομάδα Ανδρών, ο Θρύλος έχει κάνει ένα σούπερ ξεκίνημα στη σεζόν και βρίσκεται από την αρχή μέχρι και την τωρινή διακοπή -λόγω των εορτών- στην κορυφή της Volleyleague. Κάτι που μάλιστα το έχει κάνει αήττητος (η μοναδική βαθμολογική απώλεια που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι τώρα, είναι ότι έχασαν έναν βαθμό κόντρα στον Φοίνικα στη Σύρο, μια και επικράτησαν των νησιωτών με 3-2 σετ).
Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν το καλοκαίρι τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, έχοντας στον πάγκο τους τον Ρομπέρτο Πιάτσα, ωστόσο πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι, ο Ιταλός αποτέλεσε παρελθόν και στον πάγκο κάθισε ο Σλόμπονταν Μπόσκαν. Ο Σέρβος τεχνικός έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα του Πειραιά, η οποία αποδίδει εξαιρετικό βόλεϊ, έχοντας επικρατήσει σε όλα τα ντέρμπι του πρώτου γύρου μέχρι τώρα. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον φετινό μεταγραφικό σχεδιασμό, καθώς η διοίκηση αποφάσισε το καλοκαίρι να ντύσει στα ερυθρόλευκα ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν περάσει από τη χώρα μας, τον Κολομβιανό «μπομπέρ» Λίμπερμαν Αγκάμεζ.
Βέβαια, πρέπει να τονίσουμε ότι σε λίγες ημέρες έρχεται και το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι των Πειραιωτών κόντρα στην Ούγκρα Σουργκούτ, όπου θέλουν και μπορούν να κάνουν την υπέρβαση και να είναι αυτοί που θα περάσουν στην επόμενη φάση του CEV Cup. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι για τη φάση των «16» της διοργάνωσης…
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗ… ΣΚΟΥΠΑ
Παράλληλα, υπάρχει και η γυναικεία ομάδα του Θρύλου, η οποία ευελπιστεί να συνεχίσει τη δική της αυτοκρατορία στον χώρο του φιλέ, αφού κατακτά το ένα νταμπλ μετά το άλλο. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός ήταν ακριβής, καθώς έγιναν μόλις δύο προσθήκες. Η πρώτη ήταν της Ζένιας Τσίμα, της άλλοτε αρχηγού του Παναθηναϊκού, η οποία ήρθε στο Λιμάνι ώστε να κατακτήσει τίτλους. Και τέλος, έγινε και το σούπερ μεταγραφικό «μπαμ», με την απόκτηση της Σάσκια Χίππε, με τη Γερμανίδα παίκτρια να δίνει σίγουρα το κάτι παραπάνω στην επιθετική λειτουργία της ομάδας, μια και είναι το βασικό «όπλο» για τον Μπράνκο Κοβάσεβιτς.
Ο κόουτς του Θρύλου παρέμεινε στον πάγκο προκειμένου να συνεχίσει το εξαιρετικό έργο που ξεκίνησε από την περυσινή αγωνιστική περίοδο. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκες», εκτός από την κορυφή του πρωταθλήματος (στην οποία βρέθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, καθώς από το ξεκίνημα βρέθηκαν στη δεύτερη θέση κυνηγώντας τον Παναθηναϊκό, μετά την ήττα από τον ΑΟ Θήρας στη Σαντορίνη, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος), έχουν να επιδείξουν και τη νίκη στο πρώτο ευρωπαϊκό τους παιχνίδι για τη φετινή χρονιά, κόντρα στην κάτοχο του τίτλου και αήττητη την περυσινή περίοδο CSM Βουκουρεστίου με 3-0 σετ. Κάτι που κάνει τη ζωή τους πολύ πιο εύκολη όσον αφορά τον επαναληπτικό αγώνα της Ρουμανίας, που θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες ημέρες της νέας χρονιάς.
ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΟ!
Τέλος, υπάρχει και το τελευταίο τμήμα που ίδρυσε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός και αυτό δεν είναι άλλο από το μπάσκετ Γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες» συνεχίζουν την τρομερή πορεία που έχουν κάνει στις εγχώριες διοργανώσεις από την περσινή σεζόν, όταν κατάκτησαν αήττητες τόσο το πρωτάθλημα όσο και το Κύπελλο Ελλάδας. Με το τέλος του 2016 συνεχίζουν να βρίσκονται εκεί που τους βρήκε ο Ιανουάριος του ίδιου έτους. Δηλαδή στην κορυφή της βαθμολογίας.
Φυσικά δεν πρέπει να λησμονείται και η πρώτη παρουσία της ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη δεν κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του Eurocup, όπου ο Θρύλος είχε μεγάλα όνειρα και βλέψεις, αλλά αυτό ήταν απλά η αρχή. Το βάρος της πρόκλησης είχε αγχώσει αρκετά την ομάδα και δεν την άφησε να δείξει τις πραγματικές της δυνατότητες.
Το 2016, λοιπόν, μας αποχαιρετά σε λίγες ώρες, με τον Ολυμπιακό στην κορυφή σε όλα τα ομαδικά αθλήματα του Ερασιτέχνη. Εκεί δηλαδή όπου ανήκει και αρμόζει στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: