Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Άνετος και ωραίος!

Σε ματς όπως ήταν αυτό με τον Απόλλωνα στην Πάτρα, ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα, το πλάνο ήταν ένα. Να είναι σοβαρός ο Θρύλος και να μην δείξει σημάδια χαλαρότητας, υποτιμώντας τον αντίπαλο. Αυτό δεν έγινε, με εξαίρεση μερικά λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο με την περιφερειακή άμυνα να μην λειτουργεί καλά. Στο υπόλοιπο διάστημα, όμως, οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν όπως έπρεπε, έπαιξαν με σοβαρότητα, χτύπησαν μέσα στη ρακέτα που είχαν υπεροπλία έναντι των Πατρινών και έφτασαν σε μια άνετη επικράτηση με 87-70. Έχοντας επιθετικό πλουραλισμό, τους Μπιρτς και Μιλουτίνοφ σε καλή ημέρα, τον Γκριν να σκοράρει αρκετά στην αρχή και μετά να αναλαμβάνει δράση ο Παπαπέτρου. Και τον Γιάνγκ να κάνει την επανεμφάνισή του. Πλέον, το μυαλό όλων είναι στο ματς με την Μακάμπι, την Πέμπτη στο Τελ Αβίβ.
Δυνατή αφετηρία, αλλά μετά είχε θέματα...
Οι πρωταθλητές μπήκαν δυνατά το ματς και βρέθηκαν στο 2-8. Με την μπάλα αρκετά συχνά στο χαμηλό ποστ κι όταν οι παίκτες του Απόλλωνα έπαιζαν με βοήθειες, καλή κυκλοφορία και σωστές επιλογές από την περιφέρεια, με τα δύο τρίποντα του Γκριν στο πρώτο 5λεπτο (6-13). Η διαφορά όλο και μεγάλωνε με τον Ολυμπιακό να παίζει μέσα στη ρακέτα και τον Μιλουτίνοφ να παίρνει τη... σκυτάλη από τον Μπιρτς. Με τις βολές του Λοτζέσκι (7') οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν στο +14 (8-22) που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στην περίοδο, η οποία έκλεισε με 15-26 από το φόλοου του Σέρβου σέντερ.
Η δεύτερη περίοδος μπορεί να χωριστεί στα δύο. Το πρώτο τετράλεπτο όπου ο Θρύλος μπήκε πολύ δυνατά, δέχθηκε μόλις ένα καλάθι από το τρίποντο του Τσιάρα (18-31), αλλά σκόραρε από την πλευρά του 14 και έφτασε και στο +22 (18-40) με τους Πατρινούς να μην μπορούν να αντιδράσουν. Εκεί, όμως, οι πρωταθλητές έπαθαν black out) και ο Απόλλων έκανε ένα δικό του σερί 12-0 με τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα (σ.σ.: δύο του Χίκι, ισάριθμα του Βεργίνη) για το 30-40. Τα δύο τάιμ άουτ που πήρε σε εκείνο το διάστημα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν έκανε ακριβώς τη δουλειά που έπρεπε. Οι Πατρινοί συνέχισαν να παίρνουν πόντους από την περιφέρεια, ο Θρύλος έκανε αρκετά λάθη και πλησίασαν στους 6 (40-46) 24.6'' για το ημίχρονο που έκλεισε από το λέι απ του Λοτζέσκι (40-48).
Πάτησε γκάζι και το έκανε... εύκολο
Το τρίτο και το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν μια άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού. Όλα τα... λεφτά ήταν το διάστημα από το 21ο λεπτό ως το 27ο λεπτό. Εκεί ήταν η σειρά του Θρύλου να "τρέξει" το δικό του σερί με 15-4. Με αφετηρία την καλή άμυνα και τους Πατρινούς να μην μπορούν να σκοράρουν. Ο Ουότερς συνέχισε τη δουλειά του Μάντζαρη όσον αφορά στο οργανωτικό κομμάτι. Με τον Μπιρτς να συνεχίζει να κυριαρχεί και στις δύο ρακέτες. Κι από το 44-51 που είχε μειώσει ο Απόλλων με το κάρφωμα του Κουζέλογου στο 21', οι πρωταθλητές επέβαλλαν το ρυθμό τους, έδειξαν την ποιότητά τους και με πλουραλισμό στην επίθεση βρέθηκε στο +18 (48-66) για να τελειώσει το δεκάλεπτο με 53-70 και το ματς να έχει ουσιαστικά τελειώσει.
Η τελευταία περίοδος ήταν πιο χαλαρή. Διότι με τη μεγάλη διαφορά που υπήρχε ο Θρύλος δεν έκανε κάτι άλλο από το να παίξει με σοβαρότητα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έριξε στο ματς τόσο τον Δημήτρη Αγραβάνη όσο και τον Πάτρικ Γιάνγκ. Με τον Αμερικανό σέντερ να επανέρχεται στα παρκέ μετά από αρκετές ημέρες και να "πατάει" καλά. Δεν έκανε κάτι στο ματς της Πάτρας, αλλά την Πέμπτη στο Τελ Αβίβ θα είναι πολύτιμος. Ο Παπαπέτρου συνέχισε να σκοράρει και να φτάνει τους 15 πόντους, κάτι που τον έκανε πρώτο σκόρερ για τον Θρύλο. Με τους Αγραβάνη και Αθηναίου να σκοράρουν επίσης και το ματς να τελειώνει με 87-70 για τους πρωταθλητές Ελλάδας.
Τα δεκάλεπτα: 15-26, 40-48, 53-70, 70-87.
Απόλλων Πατρών (Θ. Σκουρτόπουλος): Χίκι 14 (3), Μπαρτ 6, Σλαφτσάκης, Καλινόσκι 9 (1), Ρέινς 2, Στόκτον 7, Βεργίνης 9 (3), Διαμαντάκος 8, Κουζέλογλου 8 (1), Τσιάρας 5 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γ. Σφαιρόπουλος): Γκριν 13 (3), Μπιρτς 12 (6ρ, 1κλ), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 10 (2ρ, 4ασ), Μάντζαρης 2 (5ρ, 5ασ, 2κλ), Γιανγκ, Παπαπέτρου 15 (2τρ, 5ρ), Γουότερς 5 (1τρ, 3ρ, 4ασ), Αγραβάνης 3 (1τρ, 2ρ) Μιλουτίνοφ 11 (1κοψ), Λοτζέσκι 9 (1τρ, 7ρ, 3ασ), Αθηναίου 3 (1τρ, 1ρ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: