Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Κύπελλο την Κυριακή, πρόκριση την Τετάρτη

Δύο μεγάλες προκλήσεις (μέχρι τις επόμενες, φυσικά) έχει μπροστά της η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού, μιας και ακολουθούν σημαντικά παιχνίδια σε Κύπελλο και Ευρώπη. Ας τα πάρουμε, όμως, με τη σειρά.
Χρονικά, πρώτο έρχεται το Κύπελλο. Οι «ερυθρόλευκες» συμμετέχουν το Σαββατοκύριακο στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Γλυφάδας, και ο στόχος είναι ξεκάθαρος: Το 7ο σερί Κύπελλο, ώστε να διευρύνουν το ρεκόρ! Θυμίζουμε, στον ημιτελικό του Σαββάτου ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό, τον οποίο στο συγκεκριμένο άθλημα τον έχει ήδη στο 2-0 φέτος, την ώρα που ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός μετράει ένα εντυπωσιακό 28-0 επί του ΠΑΟ! Το άλλο ζευγάρι είναι το Μαρκόπουλο-Πανναξιακός και ο Θρύλος θέλει να κατακτήσει το Κύπελλο, τόσο ώστε να μεγαλώσει η συλλογή τροπαίων στον Ερασιτέχνη, όσο και για να... πάει με ακόμα καλύτερη ψυχολογία στον σπουδαίο αγώνα με την Αστερίξ Μπέβερεν.
Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει 3-2 σετ στο Βέλγιο και θέλει απλή νίκη για να περάσει στους «4» του Challenge Cup, γράφοντας ιστορία. Θυμίζουμε, η ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς έχει πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στην Ευρώπη, έχοντας αποκλείσει την κάτοχο του τροπαίου, C.S.M. Βουκουρέστι, χωρίς να χάσει σετ, αλλά και την ισχυρή Τσανάκαλε.

Συνεπώς, γίνεται αντιληπτό πως τα κορίτσια του Θρύλου, έχουν ανάγκη την Τετάρτη την στήριξη του κόσμου, ώστε να κάνουν άλλο ένα βήμα προς τη νέα υπέρβαση στην Ευρώπη. Το Ρέντη πρέπει να είναι γεμάτο, ώστε οι «ερυθρόλευκες» να πάρουν ακόμα περισσότερη δύναμη και να προκριθούν στις 4 καλύτερες ομάδες του Challenge Cup. Άλλωστε, η κρισιμότητα του αγώνα είναι τέτοια που πρέπει το Ρέντη να έχει τόσο κόσμο όσο είχε και στον τελικό του League Cup με τον ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: