Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Ενωμένος θα κερδίσει τον πόλεμο

Πολύ ακριβά πλήρωσε χθες βράδυ ο Ολυμπιακός την πρόκρισή του στους «16» του Europa League και την ευφορία που δικαιολογημένα επικρατούσε στις τάξεις της ομάδας από την Πέμπτη το βράδυ. Το 0-3 στην Τουρκία προκάλεσε ένα πανηγυρικό κλίμα στους πρωταθλητές Ελλάδας, το οποίο φάνηκε χθες να τους επηρεάζει και να μην είναι συγκεντρωμένοι στο 100%. Το ματς ξεκίνησε άσχημα με ένα γρήγορο γκολ από τους «κυανέρυθρους» και ο Ολυμπιακός από εκείνο το σημείο πίστεψε ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει το γκολ και θα γυρίσει το ματς. Η ομάδα ήταν δραστήρια, όμως είχε ένα σοβαρό θέμα στη δημιουργία των φάσεων. Ο Πανιώνιος όσο περνούσε η ώρα έκλεινε τους χώρους και οι «ερυθρόλευκοι» με τον Καρντόσο στην επίθεσή τους δεν έβρισκαν τρόπους για να τους ανοίξουν.
Εκεί εντοπίζεται και το λάθος του Πάουλο Μπέντο, ο οποίος θα έπρεπε να έχει βάλει νωρίτερα τον Ανσαριφάρντ αντί του Παραγουανού, που δεν βοήθησε καθόλου επιθετικά. Είναι λάθος και το πιστώνεται, όμως, η καταστροφή δεν ήρθε μετά από αυτή την ήττα. Πράγματι, είναι ένα αποτέλεσμα πολύ άσχημο, μία ήττα εκτός προγράμματος, μία ήττα που κάνει δύσκολα τα πράγματα, αλλά από την άλλη τώρα χρειάζεται ψυχραιμία απ’ όλους και στήριξη στην ομάδα. Αλλο απογοήτευση και άλλο ισοπέδωση όλων. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Πρόκειται για τη μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη και αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή, που μπροστά υπάρχουν καθοριστικά ματς.

Εγιναν λάθη χθες και ήρθε η ήττα από τον Πανιώνιο. Λάθη που τα έκαναν όλοι και φυσικά ο Πάουλο Μπέντο, ο οποίος τα πιστώνεται, όπως πιστώνεται και τα θετικά που έχει κάνει στην ομάδα. Το γεγονός, όμως, ότι σε μια τέτοια βραδιά ο Βαγγέλης Μαρινάκης βγήκε μπροστά και μίλησε, σημαίνει πολλά. Εκανε αυτό που έπρεπε υψώνοντας ασπίδα προστασίας σε ομάδα και προπονητή. Στήριξε τους πάντες και πολύ σωστά μίλησε για μεγάλες μάχες που υπάρχουν μπροστά, για τις οποίες θα πρέπει όλοι να είναι ενωμένοι για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σε αυτό το σημείο η εσωστρέφεια είναι ο χειρότερος εχθρός και μπορεί να κάνει μεγάλο κακό στον Ολυμπιακό ενόψει της συνέχειας των υποχρεώσεών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: