Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

"Αν είμαστε κουρασμένοι, να πάμε σπίτια μας"

Μεγάλο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης αύριο βράδυ στο ΣΕΦ. Με τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνει την προετοιμασία του απόψε… Και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να εξηγεί πώς πλέον οι πρωταθλητές Ελλάδας θέλουν να τερματίσουν όσο πιο ψηλά γίνεται, από τη στιγμή που εξασφάλισαν το πλεονέκτημα της έδρας.
Με τον προπονητή του Θρύλου να σχολιάζει αρχικά πώς "Έχουμε πετύχει το δεύτερο στόχο που είχαμε βάλει, το πλεονέκτημα της έδρας. Και τώρα, στα τρία τελευταία ματς, θέλουμε με τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Από αύριο θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίσει μια πολύ καλή και μεγάλη ομάδα. Έχουμε καλή ψυχολογία. Μένει να συγκεντρωθούμε για να αντιμετωπίσουμε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Η Ρεάλ είναι μία ομάδα με μεγάλη ικανότητα στην επίθεση, έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά προεξέχοντος του Γιούλ.
Δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν τους. Είναι μια φύσει επιθετική ομάδα. Και πρέπει αμυντικά να δείξουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο για να σταματήσουμε τον επιθετικό πλουραλισμό τους. Στην επίθεση πρέπει να είμαστε πιο ομαδικοί, να μείνουμε πιο πολύ στα συστήματα και να εκμεταλλευτούμε αδυναμίες του αντιπάλου και να τις χτυπήσουμε. Να είμαστε περισσότερο λειτουργικοί σε σύγκριση με το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Είναι σημαντικό να ελέγξουμε τον ρυθμό. Το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει και η Ρεάλ".
Σχετικά με τον παράγοντα κούραση, ο κόουτς του Θρύλου σχολίασε ότι "Το έχω πει πολλές φορές. Κούραση δεν υπάρχει. Αν είμαστε κουρασμένοι, να πάμε σπίτια μας. Δεν υπάρχει η λέξη αυτή στο λεξιλόγιό μας. Εμείς θέλουμε να παίξουμε το παιχνίδι με την ίδια ενέργεια, με το ίδιο πάθος, με την ίδια ψυχή και ακόμα περισσότερη. Όσον αφορά τον Σπανούλη, είναι καλύτερα, δεν έχει ξεπεράσει ακόμα την αρρώστια. Έκανε υπεράνθρωπη προσπάθεια για να παίξει και θυσίασε τον εαυτό του για την ομάδα. Πολύ σημαντικό. Δείχνει ότι όλοι θέλουν να βοηθήσουν. Για τον Λοτζέσκι θα δούμε αύριο…".
Για τα κενά διαστήματα ξεκαθάρισε πώς "Τα κενά διαστήματα τα έχουν όλες οι ομάδες. Όταν εμείς τους εγκλωβίσαμε και έβαλαν 17 πόντους στο α' ημίχρονο, γιατί δεν το λέμε; Το πιο σημαντικό είναι να εκτελούμε σωστά στην επίθεση. Παίζαμε ενάντια στη δεύτερη καλύτερη άμυνα της Euroleague. Η επίθεσή μας δεν ήταν καλή. Σίγουρα όταν παίζουμε με καλές άμυνες, παίζει ρόλο. Είτε είχαμε το πλεονέκτημα έδρας, είτε όχι, πρέπει να διορθώσουμε τα κενά διαστήματα".

Όσον αφορά στη νίκη που ήρθε στο Βελιγράδι με τις απουσίες, εξήγησε ότι "Σίγουρα ο Βασίλης είναι ο ηγέτης μας. Δεν είναι εύκολο να παίζεις στο τέλος χωρίς αυτόν. Η ομάδα ανταποκρίθηκε πολύ καλά. Ο Αγραβάνης άλλαξε τον ρυθμό. Έχω εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες και ο καθένας από αυτούς μπορεί να έρθει από τον πάγκο και να αλλάξει την ροή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: