Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Υπάρχει εξήγηση για τις χαμηλές... πτήσεις


«Είναι ο τελευταίος που θα διώξω…», φέρεται να ακούστηκε από πρόσωπο που λύνει και δένει μέσα στην οικογένεια του Ολυμπιακού για τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο λόγος φυσικά για τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη. Σε όλα όμως, υπάρχει και ένα «αλλά»…

Δεν μιλάμε για έναν προπονητή που έχει αφήσει το στίγμα του, αλλά για μία δυναστεία που έχει περάσει στην ιστορία. Με (εν όψει) τρία πρωταθλήματα στα 4 χρόνια που κάθεται στον πάγκο του Ολυμπιακού, τρεις ανανεώσεις συμβολαίου, αλλά και ένα καθεστώς αμφισβήτησης μέσα στο 2022. Με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ. Ένα γεγονός που έβγαλε τα άπλυτα στην φορά στα αποδυτήρια των πρωταθλητών, συγκάλεσε εκτάκτως group therapy και «γέννησε» μία αίσθηση γύρω από την επόμενη μέρα του Πορτογάλου προπονητή. 

Δεν είναι τυχαίο πως εδώ και μήνες στο Ρέντη οι προπονήσεις είναι στον αυτόματο πιλότο.  Δεν υπάρχει φρεσκάδα, δεν βγαίνουν αυτοματισμοί, οι αναπληρωματικοί (που παριστάνουν την αντίπαλη ομάδα) κερδίζουν τους βασικούς. 

Πάμε στην πράξη και στις επιλογές (μέχρι εμμονής) του Πορτογάλου προπονητή. Ο Αγκιμπού Καμαρά «κάηκε» για φέτος! Μέσα στο 2022 είναι αγνώριστος. Ο Ονιεκούρου, επιλογή και του κόουτς, του γύρισε μπούμερανγκ. Έπρεπε η εξέδρα να τον γιουχάρει για να τον βγάλει εκτός ομάδας. Ο Μαντί Καμαρά του ΄χει πάρει τον αέρα μια και τον έχει διώξει τουλάχιστον τρεις φορές από την προπόνηση. Με τον Φορτούνη λέμε μία καλημέρα και αυτή… μισή. Ο Τικίνιο λαμβάνει αδιανόητο ψήφο εμπιστοσύνης δίχως την ανάλογη ανταποδοτικότητα. Ο κόουτς, Μαρτίνς φέτος εν ώρα αγώνα «θολώνει». Αργεί να παρέμβει σε βαθμό προπονητικής αμέλειας! Δεν έχει αξιοποιήσει καθόλου τον παράγοντα ακαδημίες: μην ξεχνάμε πως τα μεγαλύτερα sales του Ολυμπιακού (Τσιμίκας και Ρέτσος) ήταν «δικά» του παιδιά.

Τέσσερα χρόνια είναι πολλά. Ο ίδιος, όμως, επέλεξε να μείνει/ανανεώσει. Οπότε οφείλει να κάνει ένα reset πρωτίστως στον προπονητικό του εαυτό ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος σε 213 αγώνες με τον Ολυμπιακό έχει πανηγυρίσει 139 νίκες (και 405 γκολ)!

Δεν υπάρχουν σχόλια: