Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Ισοπέδωσε τον Προμηθέα στο ΣΕΦ ο Θρύλος


Ο Ολυμπιακός έκανε… σκόνη τον Προμηθέα νικώντας τον με 116-73 στον πρώτο ημιτελικό των Playoffs της Basketleague. Οι ερυθρόλευκοι συνάντησαν αντίσταση μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως στη συνέχεια πάτησαν… γκάζι και εξαφανίστηκαν από τους αντιπάλους τους. Η ομάδα του Πειραιά έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας μάλιστα ρεκόρ πόντων στο φετινό πρωτάθλημα και ταξιδεύει μεθαύριο (1/6) στην Πάτρα με σκοπό να πετύχει τη δεύτερη νίκη, που θα τη φέρει ακόμα πιο κοντά στους Τελικούς του πρωταθλήματος, κατά πάσα πιθανότητα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Βεζένκοβ, Παπανικολάου και Φαλ πάτησαν πρώτοι στο παρκέ του ΣΕΦ για το Γιώργο Μπαρτζώκα, απέναντι στους Φόστερ, Γκίκα, Σίμσον, Αγραβάνη και Χαντ του Μάκη Γιατρά. 

Το ξεκίνημα ήταν νευρικό και για τους δύο αντιπάλους σε ένα ματς χωρίς ρυθμό και με επιπόλαιες επιθέσεις. Τα δύο φάουλ του Βεζένκοφ στο πρώτο λεπτό, έδωσαν τη δυνατότητα στον Αγραβάνη (6π.) να κρατήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ (24-19) με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Στη δεύτερη περίοδο, οι ερυθρόλευκοι (15/18διπ. – 83%) πάτησαν το γκάζι και μέσα σε λίγα λεπτά χάθηκαν από το… οπτικό πεδίο των Πατρινών (10λ.). Με τους Σλούκα, Λαρεντζάκη και ΜακΚίσικ να αποδίδουν εξαιρετικά, έκαναν 18-2 σερί, ανέβασαν τη διαφορά στο +22 (45-23) και πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 53-32. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα επέστρεψαν ορεξάτοι από την ανάπαυλα και πέτυχαν 15 πόντους σε 2:29 στο ξεκίνημα του β' μέρους, με δύο τρίποντα από τον Ντόρσεϊ και άλλα τόσα από το Βεζένκοβ. Η διαφορά εκτοξεύτηκε σε ένα εκπληκτικό ντάμπλ σκορ 38 πόντων (76-38) και η τρίτη περίοδος έληξε με σκορ 89-46.

Στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός δεν χαλάρωσε, κρατώντας το ρυθμό μέχρι το τέλος. Ταυτόχρονα έγινε διαχείριση και από τους δύο πάγκους, οι οποίοι μοίρασαν το χρόνο συμμετοχής. Το παιχνίδι, που είχε κριθεί από την έναρξη της δεύτερης περιόδου ολοκληρώθηκε με νικητή τον Ολυμπιακό, ο οποίος ξεπέρασε εύκολα τους εκατό πόντους (116-73). Οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν την Τετάρτη (1/6, 19.30) στην Πάτρα στο Game-2 της σειράς των ημιτελικών.

Δεκάλεπτα: 24-19, 53-32, 89-46, 116-73

Δεν υπάρχουν σχόλια: