Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Στην πόρτα της εξόδου ο Ανιγκό


Ο Ολυμπιακός ξέμεινε από προπονητή όταν έφυγε ο Μίτσελ. Εκείνη τη στιγμή μόνο ο Ζοσέ Ανιγκό ήταν διαθέσιμος. Ο Γάλλος δεν τα πήγε καθόλου καλά στον ρόλο που του ανατέθηκε κι αυτός ο λόγος αποτελεί ενδεχομένως και την αιτία που δεν θα συνεχίσει –πιθανότατα- στον Πειραιά. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. O Ζοσέ Ανιγκό είχε ήσυχο το κεφάλι του. Μέχρι την αποχώρηση του Μίτσελ υπήρξε επικεφαλής στο scouting department και ότι αφορούσε από την Β΄ ομάδα και κάτω. Κοινώς, είχε μία καθημερινότητα χωρίς την άμεση εμπλοκή με πρώτη ομάδα. 

Με άλλα λόγια, η πίεση και η έκθεσή του ήταν ελάχιστη. Όπως το ήθελε. Μέχρι που κλήθηκε εσπευσμένα να κάτσει στον πάγκο και πλέον έχει αρχίσει να χάνει κάθε έρεισμα και στα υψηλότερα στρώματα του Ολυμπιακού. Και σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με το αποτελέσματα, αλλά και με τις επιλογές. Συνεχώς πρώτος δέχεται γκολ ο Ολυμπιακός του Ανιγκό που κατεβάζει… λάθος την ομάδα του.

Σε συνδυασμό και με τα αποδυτήρια μια και η… επιλεκτική του προτίμηση στους Γαλλόφωνους τον έχει φέρει σε απόσταση με την πλειονότητα των παικτών του. Στον οργανισμό πλέον υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για την επόμενη μέρα του Ανιγκό. Πόσω μάλλον από την στιγμή που θα ενταχθεί στην εξίσωση και ο Ματιέ Βαλμπουενά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: