Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Πολλά πράγματα θα αλλάξουν στο λιμάνι


«Τσουνάμι» εξελίξεων αναμένεται στον Ολυμπιακό το φετινό καλοκαίρι. Μπορεί οι Πειραιώτες να βρίσκονται ακόμα εντός στόχου όσον αφορά την έξοδο στο Europa League της σεζόν 2023/2024, αλλά είναι σαφές πως το -12 από την κορυφή δύσκολα «χωνεύεται». Ανεξαρτήτως της έκβασης όμως, πολλά πράγματα θα αλλάξουν στον σύλλογο τους επόμενους μήνες προκειμένου να επανέλθει στον «θρόνο» του πρωταθλητή αλλά και τις εκτός συνόρων επιτυχίες στις οποίες είχε συνηθίσει τους οπαδούς του τα τελευταία χρόνια. Με τον Ζοσέ Ανιγκό να είναι ο τέταρτος προπονητής κατά τη διάρκεια της σεζόν, γίνεται εύκολα κατανοητό πως υπήρξαν πολλοί παίκτες οι οποίοι σε κάποιο χρονικό διάστημα θεωρήθηκαν βασικοί και λίγο αργότερα αυτό άλλαξε, αναλόγως τον άνθρωπο που βρισκόταν στην άκρη του πάγκου.

Παρ' όλα αυτά, τα «δομικά» προβλήματα του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο είναι εμφανέστατα και ήδη έχουν τεθεί επί τάπητος οι θέσεις στις οποίες θα γίνει αφενός ξεσκαρτάρισμα και αφετέρου ποιοτικές προσθήκες. Μία από τις θέσεις στις οποίες αναμένεται να υπάρξουν προσθαφαιρέσεις είναι αυτή των εξτρέμ, καθώς δεν υπήρχε σταθερότητα σε όλη τη σεζόν. Γιώργος Μασούρας και Γκάρι Ροντρίγκες μοιάζουν πιο κοντά στην πόρτα της εξόδου, αν και τίποτα δεν μπορεί να είναι δεδομένο μέχρι να ολοκληρωθούν οι φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Υπολογίζοντας αυτά τα δεδομένα, θα περίμενε κανείς από τον Μάριο Βρουσάι να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και να μονιμοποιηθεί στην ενδεκάδα στα εναπομείναντα ματς προκειμένου να γίνει θετική εισήγηση για τον ίδιο ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο Βρουσάι όμως δεν δείχνει διάθεση να «ματώσει» για τη θέση του στο λιμάνι. Για παράδειγμα, θα περίμενε κάποιος καλύτερη εμφάνιση στο πρόσφατο ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός εξτρέμ πήρε φανέλα βασικού, αλλά στα 74 λεπτά που βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο δεν έκανε κάτι αξιοσημείωτο πλην μιας επικίνδυνης σέντρας στο πρώτο μέρος. Αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς,μόνο δεδομένη δεν θα πρέπει να θεωρείται η θέση του στο ρόστερ. Ειδικά σε μία θέση στην οποία ακούγονται ότι θα πέσουν πολλά εκατομμύρια προκειμένου να έρθουν παίκτες εγνωσμένης αξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: