Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Έκανε... διάνα ο Θρύλος με Έσε


Ο Ολυμπιακός έδωσε 4 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει. Ο Σαντιάγκο Έσε ήταν αρχηγός σε μια από τις ιστορικές ομάδες της Αργεντινής. Μπορεί η Ουρακάν να μην έχει την αίγλη άλλων, αλλά και πρωταθλήματα έχει κατακτήσει και μεγάλη ιστορία διαθέτει. Η μεγάλη της ομάδα στα 60’s, 70’s δημιούργημα του Μενότι, του μετέπειτα προπονητή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας εθνικής Αργεντινής. Και εμπνευστής του Μενοτισμού, αλλά μαθήματα για τη φιλοσοφία του ποδοσφαίρου της χώρας σε άλλο σημείωμα της στήλης.

Ο Έσε λοιπόν ήρθε στην Ελλάδα με τα μάτια πάνω του μια και λίγοι τον ήξεραν εδώ. Όσοι βλέπουν Superliga Argentina και αυτοί όχι τόσο διεξοδικά.Μάλλον δεν χρειάζεται να δουν όλοι περισσότερο. Ο Ολυμπιακός έπεσε διάνα με τον Σαντιάγκο Έσε. Παίκτης στα 22 του, δείχνει τόσο κυριαρχικός στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Με τον Άρη επέστρεψε έπειτα από τον τραυματισμό του με τη Φράιμπουργκ. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να βρεθεί σε κομβικό σημείο του αγώνα πίσω στο σκορ με 1-2 αν ο Νταρίντα έβρισκε δίχτυα και όχι δοκάρι. Αλλά μετά ο Ολυμπιακός παρέσυρε τον Άρη, ειδικά μετά το 2-1 θα μπορούσε να πετύχει και 5 και 6. Έχασε και το πέναλτι ο Φορτούνης αλλά αποθεώθηκε. Ο Ολυμπιακός λοιπόν σε ένα παιχνίδι που από τη μέση και μπροστά ήταν πολύ καλός (πίσω έχει θεματάκια, άλλωστε ακόμα και συζήτηση για τον Πορόσο έχει αρχίσει), δε γίνεται να μη ξεχώρισε κανείς τον Έσε. Στα 7 ματς που έχει κάνει ο νεαρός χαφ δείχνει τα στοιχεία του μοντέρνου παίκτη. Είναι 6άρι μεν αλλά θα κάνει τη δουλειά και θα τρέξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: