Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Κερδίζει... πόντους για το ντέρμπι ο Κίνι


Τρία σερί 90λεπτα στο πρωτάθλημα έχει ο Κίνι με τον Ολυμπιακό, καθώς ο Κάρλος Καρβαλιάλ τον έχει κάνει πλέον βασικό. Από εκεί που ο Ισπανός μπακ είχε μείνει αρκετά πίσω στις επιλογές του Πορτογάλου κόουτς, τον πρώτο καιρό που είχε καθίσει στον πάγκο των «ερυθρόλευκων», πλέον είναι από τους παίκτες που βρίσκονται στο αρχικό σχήμα της ομάδας. Βέβαια, έγινε και λόγω ειδικών συνθηκών αυτός. 

Βασικός και αναντικατάστατος στα εκτός έδρας ματς με Κηφισιά και Άρη, το ίδιο συνέβη και τώρα στο Καραϊσκάκη με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα με τον «Άγιαξ της Ηπείρου» έπαιξε και στη φυσική του θέση, ως δεξιό μπακ, καθώς ο Ροντινέι ήταν τιμωρημένος και είχε μείνει εκτός αποστολής. Η εμφάνισή του μπορεί να χαρακτηριστεί θετική και με τον ΠΑΣ, αφού ήταν σταθερός και χωρίς το μεγάλο λάθος. 

Σίγουρα δεν ήταν…. Ροντινέι μπροστά, αλλά άφησε ικανοποιημένο τον Καρβαλιάλ. Έτσι από τώρα έχει θέσει υποψηφιότητα για να είναι βασικός και στο ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Μόνο που είναι πολύ πιθανό να πάει πάλι από την άλλη πλευρά της άμυνας του Ολυμπιακού, δηλαδή στ' αριστερά. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ όπως είναι λογικό έχει ήδη στο μυαλό του το ματς με τους πράσινους.

Ματς στο οποίο θέλει να παρουσιάσει μία ομάδα συμπαγή και να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα στην άμυνά της και να «χτυπήσει» στην επίθεση όπως πρέπει. Γι’ αυτό και σε μία πρώτη «ανάγνωση» που έχει κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός για το ντέρμπι «αιωνίων», έχει τον Κίνι στο μυαλό του για την αριστερή πλευρά της άμυνας, αντί δηλαδή του Ορτέγκα. Ο Αργεντίνος δημιουργεί προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες με τις επιθετικές του αρετές, αλλά ιδιαίτερα στα μεγάλα ματς στην άμυνα έχει αντιμετωπίσει προβλήματα.  Βέβαια είναι αρκετά νωρίς για να αποφασίσει ο Καρβαλιάλ το πλάνο του, αλλά σίγουρα οι πρώτες σκέψεις έχουν ήδη γίνει από την πλευρά του Πορτογάλου τεχνικού των «ερυθρόλευκων».


Δεν υπάρχουν σχόλια: