Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Φουλ για 4ο νταμπλ σε πέντε χρόνια


Μόνο είδηση δεν αποτελεί ότι ο Ολυμπιακός είναι πολυνίκης στο Κύπελλο Ελλάδας, αλλά και η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές σε τελικούς. Αισίως οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν στον 35ο τελικό με τον επερχόμενο να είναι ο 67ος στην ιστορία του θεσμού!
Σε απλά μαθηματικά, βλέπουμε τον πειραϊκό σύλλογο σε παραπάνω από τους μισούς τελικούς του κυπέλλου και όπως εξελίσσεται η ιστορία του σύγχρονου ελληνικού ποδοσφαίρου, πολύ σύντομα θα αυξήσει αυτό το εκπληκτικό του ρεκόρ.
Ο Ολυμπιακός μετράει 23 τρόπαια - έχοντας μάλιστα κατακτήσει τα τρία από τα τελευταία τέσσερα με παρένθεση το προπέρσινο που το πήρε η Λάρισα (2-1 τον "πολυμετοχικό") - και 11 χαμένες ευκαιρίες τις τρεις από αυτές στα πέναλτι και έναν σε… κλήρωση! Από το γνωστό "Γκαστόνε" του ελληνικού αθλητισμού.
Κατά της ΑΕΚ, πάντως, διατηρεί αρνητικό πρόσημο στις αναμετρήσεις τους σε τελικό καθώς οι "κίτρινοι" μετράνε τρεις νίκες έναντι δύο του Ολυμπιακού. Με καμία άλλη ομάδα δεν έχει αρνητικό ποσοστό καθώς είναι στο 5-5 με τον Παναθηναϊκό, στο 5-2 κατά του ΠΑΟΚ, στο 2-1 με τον Ηρακλή, ενώ ποτέ δεν έχει χάσει από τον Άρη (2-0, το 2005 και το 2008), τη Δόξα Δράμας (3-0), τον Πανιώνιο (2-0) και τον Πιερικό (1-0).
Τη δεκαετία που διανύουμε, πάντως, είναι μοιρασμένοι οι τίτλοι με τις συμμετοχές του καθώς σε έξι τελικούς έχει κατακτήσει τους τρεις. Ξεκίνησε μάλιστα με τρεις ήττες (το 2001 από τον ΠΑΟΚ, το 2002 από την ΑΕΚ και το 2004 από τον ΠΑΟ) για να ακολουθήσει το 3/3 με Άρη (δύο φορές) και με την ΑΕΚ. Ευκαιρία λοιπόν να το αλλάξει και αυτό στις 2 Μαΐου.
ΥΓ: Ο Ολυμπιακός δεν παρέστη στην κλήρωση που έγινε για την ομάδα η οποία θα αναγράφεται ως πρώτη μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού στον τελικό του κυπέλλου HOL. Η ΑΕκλάψας θα έχει τη χαρά να ακούει ως τις 2 Μαϊου πρώτο τ' όνομά της ενόψει του τελικού... Μετά, μάλλον δε θα θέλει να θυμάται την ώρα και τη στιγμή που προκρίθηκε και θα ευχόταν όπως ο ΠΑΟ να είχε αποκλειστεί από τις Σέρρες. Την Δευτέρα στις 11:00 θα γίνει η σύσκεψη ασφαλείας για τα μέτρα που θα ληφθούν προκειμένου ο τελικός να διεξαχθεί σε ειρηνικές συνθήκες κι όχι υπό συνθήκες πολέμου... Ακόμη τη Δευτέρα θα μάθουμε πόσα ακριβώς εισιτήρια θα δοθούν στους δύο "μονομάχους"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: