Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Βαλβέρδε: "Πρέπει να βελτιωθούμε"


«Περίμενα ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, κυρίως επειδή έχουμε κερδίσει το πρωτάθλημα και όλος ο κόσμος θεωρούσε πως είχαμε ήδη προκριθεί στον τελικό" τόνισε ο Ερνέστο Βαλβέρδε
"Ο Αστέρας είναι καλή ομάδα και ήρθε εδώ με την υποχρέωση να σκοράρει προκειμένου να πάρει το ματς. Εμείς μπήκαμε στον αγώνα με τη σιγουριά ότι θα καταφέρναμε να σκοράρουμε, να πετύχουμε ένα γκολ και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Για αυτό, το να κερδίζεις αγώνες είναι δύσκολο και πρέπει να υπολογίζεις τον αντίπαλο. Αν έχεις πιστέψει ότι κάτι μπορείς να το κάνεις, πριν το πραγματοποιήσεις, τότε είναι πολύ εύκολο να το χάσεις» είπε και συνέχισε προσθέτοντας:
"Δεν μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να κερδίσουμε, όμως είναι σαφές πως είχαμε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, πιέσαμε ψηλά και αποκτήσαμε ρυθμό. Είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Δεν ξέρω αν ήταν φόβος, αλλά ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης κάνει πολύ καλά και αισθάνεται περήφανος για τους παίκτες του, καθώς έπαιξαν πολύ καλά. Μπήκανε καλύτερα στην αρχή του αγώνα. Είναι αλήθεια ότι έπρεπε να μείνουμε λίγο πίσω στο τέλος για να κρατήσουμε το αποτέλεσμα. Είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Το τι έχει συμβεί στο παρελθόν υπάρχει μόνο για να το συζητάμε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από έναν τελικό και δεν πιστεύω πως η ΑΕΚ έχει μεγαλύτερο κίνητρο από τον Ολυμπιακό».
Όσον αφορά την προετοιμασία της ομάδας ενόψει τελικού, ο κ. Βαλβέρδε είπε: «Οι παίκτες μας είναι πιεσμένοι. Θα υπάρξει ξεκούραση για μία εβδομάδα και μετά μένουν δύο εβδομάδες για να δουλέψουμε ενόψει του τελικού. Δεν είναι το ίδιο να προετοιμάζεις έναν αγώνα στην αρχή της σεζόν με το τέλος. Πρέπει να τελειοποιήσουμε κάποια πράγματα και θα αφοσιωθούμε αυτές τις δύο εβδομάδες στην προετοιμασία μας για τον τελικό του Κυπέλλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: