Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Στην κορυφή της Ελλάδας οι γοργόνες

Στη Βουλιαγμένη είχαν σίγουρο το πρωτάθλημα, αλλά ο Ολυμπιακός τούς πόνεσε πολύ!
Η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Θρύλου, με την μαγκιά της, έκλεισε το σπίτι της πρωταθλήτριας Ευρώπης, επικρατώντας με 10-9, στον πέμπτο και τελευταίο τελικό της σειράς των τελικών της Α1, που διεξήχθη στο κολυμβητήριο του Λαιμού.
Ο Ολυμπιακός στέφθηκε ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ πρωταθλητής Ελλάδας στο γυναικείο πόλο, κάνοντας το 3-2 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία για τις "ερυθρόλευκες", καθώς αυτός είναι ο πρώτος τίτλος τους από συστάσεως της Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών. Η πειραϊκή ομάδα έχει ακόμα κατακτήσει άλλα δύο πρωταθλήματα (1995, 1998), από τότε που υφίσταται Εθνική κατηγορία στο άθλημα.
Οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη ήταν συγκλονιστικές και δεν... μάσησαν από το ξύλο των γηπεδούχων, που μόνο έτσι μπορούσαν να σταματήσουν τον Θρύλο. Η πειραϊκή ομάδα διαθέτει εξαιρετικό υλικό και στη σειρά των τελικών απέδειξε ότι είναι η κορυφαία ομάδα της Ελλάδας στη γυναικεία υδατοσφαίριση.
Με τον κόσμο του Ολυμπιακού να δίνει δυναμικό "παρών" στο κολυμβητήριο του Λαιμού, οι "ερυθρόλευκες" είχαν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και το προβάδισμα στο σκορ, με το ημίχρονο να λήγει με σκορ 5-4 υπέρ τους. Με την Άλκηστη Αβραμίδου και την Σταυρούλα Αντωνάκου σε εξαιρετική ημέρα, οι Πειραιώτισσες βρέθηκαν να προηγούνται ακόμα και με 7-4 στα μισά του τρίτου οκταλέπτου. Η Βουλιαγμένη με σερί 4-0 αντέδρασε, ισοφάρισε και πέρασε μπροστά με 8-7 (4'45'' πριν από το τέλος) και 9-8, 2'40'' πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, αλλά στη συνέχεια δύο τέρματα των Τομάσκοβιτς και Αβραμίδου στην παίκτρια παραπάνω, διαμόρφωσαν το τελικό 10-9 υπέρ του Ολυμπιακού.

Με τη λήξη του αγώνα, ο προπονητής Χάρης Παυλίδης και οι αθλήτριες του πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση του τροπαίου, μαζί με τον κόσμο του Ολυμπιακού!
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-3, 2-2, 3-3.
Βουλιαγμένη (Αλεξία Καμμένου): Ντελ Σότο, Τσουκαλά 1, Μελιδώνη 2, Αλεξάκη, Λιόση, Βαν Νόρμαν 1, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου 1, Χρυσικοπούλου 1, Κουτέλη, Λαρά, Κούβδου, Δρίμη, Παντελίδου.
Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Μυλωνάκη, Σμιτ 2, Ψούνη, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 4, Μαυρέλου, Τομάσκοβιτς 1, Αντωνάκου 2, Μπαλωμενάκη, Κοτσαύτη, Μωραΐτη, Λεοντσίνη, Σουν Γιάτινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: