Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Όλα τα λεφτά τα δύο ματς με τη Στάνταρ

Μπορεί ο Ολυμπιακός να είδε τα όνειρά του για να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Λονδίνο να γκρεμίζονται λίγα λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα με την Αρσεναλ, ωστόσο, ο Μούσα Τραορέ της Σταντάρ Λιέγης, σκόραρε στις καθυστερήσεις για τους... Πειραιώτες!
Αλκμααρ και Σταντάρ έμειναν στο 1-1 στην Ολλανδία κι αμφότερες έχουν από έναν βαθμό, ενώ η Αρσεναλ ξέφυγε στην κορυφή με έξι.
Πλέον, γίνεται εύκολα κατανοητό, ότι ο Ολυμπιακός, που έχει τρεις βαθμούς, μπορεί από την 3η κιόλας αγωνιστική των ομίλων, να βρεθεί με το... ενάμιση πόδι στους «16» του Champions League.
Η πρωτάρα στον θεσμό Σταντάρ, μόνο φόβητρο δεν μπορεί να αποτελέσει για το συγκρότημα του Ζίκο στο Καραϊσκάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» αν καταφέρουν να πάρουν το «τρίποντο» στο «άντρο» τους (20/10), θα πάνε στο Βέλγιο στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής (4/11), έχοντας «αέρα» πέντε βαθμών από την Σταντάρ κι άλλους τόσους από την Αλκμααρ, αν υποθέσουμε ότι η Αρσεναλ θα «καθαρίσει» το ματς με τους Ολλανδούς για να τελειώνει από νωρίς την υπόθεση πρόκριση-πρωτιά.
Σε ό,τι αφορά στα του «Emirates», ο Ολυμπιακός, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις των... ειδικών και μη του ποδοσφαίρου, κατάφερε να βγει με ψηλά το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο, κυρίως χάρη στον Αντώνη Νικοπολίδη. Ο γκολκίπερ των «ερυθρόλευκων», είπε «όχι» πολλές φορές στους «κανονιέρηδες» και κράτησε την ομάδα του όρθια για 78’ ακόμα και για τη διεκδίκηση της νίκης.
Η ανασταλτική λειτουργία των Πειραιωτών, δούλεψε άψογα, δεδομένων των συνθηκών, για τα 3/4 του αγώνα, ωστόσο, λίγο η κούραση των συνεχόμενων αγώνων, λίγο τα ατομικά λάθη και λίγο η ποιότητα των αντιπάλων, οδήγησαν στο πρώτο γκολ της Αρσεναλ. Κι αργότερο, σ’ ένα δεύτερο, το οποίο κακώς μέτρησε κι άπαντες ελπίζουν να μην στοιχίσει στους «ερυθρόλευκους», που στο παρελθόν την έχουν... πατήσει αρκετές φορές στην διαφορά τερμάτων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: