Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ανανεώστε το συμβόλαιο του Νικοπολίδη

Ο Αντώνης Νικοπολίδης τον Ιανουάριο κλείνει τα 39! Με την απόδοση του όμως και την διαφορά που κάνει (και φέτος) στους αγώνες, είναι πολύ πιθανό να σβήσει τα κεράκια των 40ων γενεθλίων του φορώντας την Ερυθρόλευκη φανέλα. Πως μπορεί να αποφύγει ο Σωκράτης Κόκκαλης να μπει στον πειρασμό να προτείνει στον Έλληνα τερματοφύλακα στο τέλος της περιόδου να ανανεώσει το συμβόλαιό του για ακόμα ένα χρόνο; Άλλωστε, ο έμπειρος γκολκίπερ το αξίζει.Ο Νικοπολίδης έχει αποδείξει πολλάκις ότι κάνει τη διαφορά και με την παρουσία του κάτω από δοκάρια ο Ολυμπιακός είναι πολλά κερδισμένος.
Πρώτον, και σημαντικότερο, είναι πως η ομάδα παίρνει πολλούς βαθμούς από τον τερματοφύλακά της. Είτε πρόκειται για παιχνίδι πρωταθλήματος είτε για την Ευρώπη.
Δεύτερον, η παρουσία του Νικοπολίδη στην ενδεκάδα προσφέρει σιγουριά στους αμυντικούς και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και αυτό μετράει πολύ στην ψυχολογία της ομάδας.
Τρίτον, η προσωπικότητα και η αξία του, όπως και η πολύχρονη παρουσία του πια στον Ολυμπιακό, κάνουν τη διαφορά στα αποδυτήρια. Ο 39χρονος γκολκίπερ ξέρει πως πρέπει να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του στα δύσκολα, πότε να βγει μπροστά, αλλά και να κρατήσει τις ισορροπίες. Και, τέταρτον, με τον Νικοπολίδη στην ομάδα, ο Σ.Κόκκαλης έχει ήσυχο το κεφάλι του στη θέση 1.
Δεν βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ψάχνει σε όλη την Ευρώπη για καλό (και βασικό) γκολκίπερ, πράγμα που δεν είναι και το πιο εύκολο, παρά μόνο για αναπληρωματικό, όπως συνέβη με τον (δανεικό) Πάρντο. Μην ξεχνάμε επίσης πόσο πολύ είχε ταλαιπωρηθεί ο Ολυμπιακός για να βρει καλό τερματοφύλακα μέχρι ο Νικοπολίδης να πιάσει λιμάνι. Άρα, ποιος ο λόγος να μη συνεχίσει ο Αντώνης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: