Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Με νέο πρόσωπο στη Λιβαδειά ο Θρύλος

Ο αγωνιστικός Γολγοθάς του θρύλου για τον Σεπτέμβρη έφτασε στο τέλος του. Ο κύκλος των πολύ δύσκολων αγώνων που ξεκίνησε με την Αλκμάαρ, ολοκληρώνεται το Σάββατο στη Λιβαδειά σε ένα παιχνίδι που οι τρεις βαθμοί αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα.
Ο Ζίκο πήρε ό,τι καλύτερο μπορούσε από την ομάδα του στα παιχνίδια με την ΑΕΚ, τον Πανιώνιο και την Αρσεναλ, χωρίς να "πειραματιστεί" καθόλου με την ενδεκάδα, αλλά τώρα είναι υποχρεωμένος να μοιράσει από την αρχή την τράπουλα για να μη χάσει κάποιο από τα βασικά του εργαλεία την ώρα που περιμένει την επιστροφή του Μαρέσκα και του Γκαλέτι.
Ο Ντουντού είναι σε άλλο… γήπεδο εδώ και μέρες. Ο Λεονάρντο είτε παίζει, είτε δεν παίζει, κανείς δεν καταλαβαίνει τη διαφορά.
Ο Ζαϊρί δεν έχει ανάσες να κάνει τις γνωστές του κούρσες, με αποτέλεσμα να γίνεται εύκολη λεία για τους αντίπαλους αμυντικούς, ενώ όλη η ομάδα πέφτει μετά το 70ο λεπτό, λόγω κακής φυσικής κατάστασης.
Ο "λευκός Πελέ" δεν έχει πολλά όπλα στα χέρια του ειδικά από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, αλλά οφείλει να διαχειριστεί σωστά το υλικό. Παίκτες όπως οι Ντομί, Πάντος, Γκαλίτσιος, Στολτίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος και Μήτρογλου, μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν.
Και για να βοηθήσουν την ομάδα και για να επιτρέψουν στους υπόλοιπους να ξεκουραστούν. Οι πέντε από αυτούς τους έξι παίκτες, άλλωστε, είναι Ελληνες και ξέρουν καλά το βάρος της φανέλας, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να φτάσει ο Ολυμπιακός στην κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος.
Το καλό για τον Ζίκο είναι ότι στη Λιβαδειά θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τον Μαρέσκα που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, αλλά ο Ιταλός δεν είναι ακόμη σε θέση να παίξει για 90 λεπτά.
Στο παιχνίδι του Σαββάτου θα πρέπει να πάρουν ανάσες και κάποιοι από τους διεθνείς, όπως ο Μέλμπεργκ, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Ζεβλάκοφ, οι οποίοι παίζουν αδιάκοπα από την αρχή της χρονιάς και δεν υπάρχει η πολυτέλεια να μείνουν εκτός λόγω τραυματισμού.
Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για τον Λεντέσμα που ήρθε από φουλ σεζόν και δεν σταματά να τρέχει ούτε δευτερόλεπτο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: