Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ήταν μεγάλο το κενό του Γκαλέτι

Στο "Έμιρεϊτς" ήταν κάτι παραπάνω από φανερό το πόσο λείπει ο Λουτσιάνο Γκαλέτι στον Ολυμπιακό. Καλός, χρυσός και άγιος ο Ζαϊρί για την Ελλάδα, αλλά το βράδυ της Τρίτης ένιωθες ότι ο Κλισί τον είχε καταπιεί και δεν μπορούσε να βοηθήσει καθόλου.
Αντίθετα, πιστεύουμε ή ακόμα και θεωρούμε ως δεδομένο πως ο Λουτσιάνο Γκαλέτι θα έκανε τη δουλειά πολύ καλύτερα. Θα κρατούσε περισσότερο την μπάλα, θα κέρδιζε 1-2 φάουλ, θα πέρναγε ίσως κάποιες φορές τον Κλισί, αναγκάζοντας το γάλλο μπακ να οπισθοχωρήσει λιγάκι.
Γιατί ο Κλισί προκάλεσε ουκ ολίγα προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο με τις καθόδους του και με τον Αρσάβιν μπροστά του και αν ο Ζεβλάκοφ δεν ήταν τόσο καλός, οι τρύπες από δεξιά θα προκαλούσαν τα διπλάσια προβλήματα.
Κάτι που φάνηκε όταν δεξιά πήγε ο Τοροσίδης και στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε μία κάποια καλύτερη ισορροπία από δεξιά. Δεν κατηγορούμε τον Ζαϊρί, γιατί η αλήθεια είναι ότι έχει βοηθήσει πάρα πολύ τον Ολυμπιακό.
Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού αυτός έφτιαξε το γκολ του Τοροσίδη στο ματς με την Άλκμααρ. Αλλά σαφώς η απουσία του (μονίμως) τραυματία Γκαλέτι, δυσκολεύει αφάνταστα τον Ολυμπιακό στην ήδη κακοφτιαγμένη από τον Κετσπάγια επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Ειδικά σε τέτοια παιχνίδια, με αντιπάλους τους δαιμόνιους, ταχύτατους και άρτιους τεχνικά παίκτες του Βενγκέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: