Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Έσωσε την παρτίδα

Το... "έσωσε" στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. Την πρώτη στην σέντρα που έκανε στον Μήτρογλου (74΄), ο οποίος αστόχησε από τα τρία μέτρα (!) και τη δεύτερη στο γκολ του Όσκαρ, με την εξαιρετική προσποίηση στον Νάστο και την σέντρα ακριβείας με το αριστερό πόδι. Θα πείτε, οι στιγμές είναι που κάνουν τη διαφορά σε έναν αγώνα, όπως και το τελικό αποτέλεσμα, αλλά το 0-1 στο Περιστέρι δεν πρέπει να τα καλύψει όλα. Τα κακώς κείμενα πρέπει καμία φορά να τα θίγουμε, έτσι ώστε οι πρωταγωνιστές να βελτιώνονται και να παρουσιάζονται καλύτεροι στο ερχόμενο παιχνίδι. Είναι επιβεβλημένη η καλόπιστη κριτική. Εκείνη που ξεκινάει από αγαθές προθέσεις.
Ο Γκαλέτι μέχρι το 70΄ ήταν σκιά του εαυτού στο Περιστέρι. Όπως ήταν και μεσοβδόμαδα στις Σέρρες. Ο Ολυμπιακός περιμένει από τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό να κάνει τη διαφορά και πόσο μάλλον σε τέτοια παιχνίδια, όταν η ομάδα μάλιστα αγωνίζεται χωρίς εννέα βασικούς παίκτες. Αν δεν είναι ο Γκαλέτι εκείνος που θα βάλει μπροστά τα στήθη του, θα παλέψει,θα ματώσει, θα παρασύρει τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, ποιός θα το κάνει; Ήταν πολύ λίγα αυτά που έδωσε ο εκ των αρχηγών της ομάδας στους δύο τελευταίους αγώνες. Πολύ λίγα για την κλάση του Γκαλέτι.
Κατανοούμε πως ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής δεν έκανε προετοιμασία το καλοκαίρι, ότι ταλαιπωρήθηκε από μυϊκούς τραυματισμούς, ωστόσο, οφείλει πλέον να δώσει περισσότερα πράγματα.
Βοηθώντας περισσότερο στη δημιουργία παιχνιδιού, βοηθώντας πιο πολύ ανασταλτικά, όταν η ομάδα δέχεται πίεση και, βέβαια, στο σκοράρισμα.
Ο Σωκράτης Κόκκαλης επιβράβευσε το καλοκαίρι τον Γκαλέτι για την απόδοσή του και όσα πρόσφερε στην ομάδα την περασμένη περίοδο, κάνοντάς του νέο τριετές συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές.
Τώρα, είναι σειρά του Αργεντινού να ανταποδώσει αυτή την εμπιστοσύνη που του έδειξε η διοίκηση. Ο κόσμος θέλει να δει περισσότερα πράγματα από αυτή την τεράστια αξία που λέγεται Λουτσιάνο Γκαλέτι και τα περιμένει άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: