Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Τρίτος ξεκινάει ο Βαν Ντερ Ντριφτ

Πολύ δυνατό ξεκίνημα πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στις κατατακτήριες δοκιμές του Magny-Cours στον τρίτο γύρο της “Superleague Formula by Sonangol”. Ο πιλότος του ερυθρόλευκου μονοθέσιου έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση, που εξασφάλισε στον Πειραϊκό σύλλογο την τρίτη θέση του grid στον πρώτο Κυριακάτικο αγώνα στο γαλλικό σιρκουί. Την pole position κατέκτησε ο επικεφαλής της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος, Γρεγκ Ντόλμπι της Τότεναμ, ενώ την πρώτη σειρά εκκίνησης θα συμπληρώσει ο Γέλμερ Μπούρμαν με το μονοθέσιο της Μίλαν.
Στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, ο Σεμπαστιάν Μπουρντέ με το μονοθέσιο της Λυών σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο κινούμενος στο 1:26.6, ενώ ο Γκρεγκ Ντόλμπι κατέλαβε την δεύτερη θέση με 1:27.46. Ο Βαν Ντερ Ντριφτ, συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα με το μονοθέσιο του Ολυμπιακού, με μόλις 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου διαφορά από τον Ντόλμπι. Ο Γέλμεν Μπούρμαν τέθηκε επικεφαλής με το μονοθέσιο της Μίλαν στην δεύτερη περίοδο, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο της διαδικασίας, στο 1:25.9. Ο Ζουλιέ Ζους ακολούθησε δεύτερος με το μονοθέσιο της Ρόμα (1:26.6), ενώ ο Αλβάρο Παρέντε με χρόνο 1:26.7 κατέλαβε την τρίτη θέση, με το μονοθέσιο της Πόρτο. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κατέβει κάτω από το 1:27.5 (χρόνο με τον οποίο κινήθηκε και στο πρώτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών) και κατετάγη δέκατος.
Μετά την κλήρωση των ομίλων, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 21 Μαΐου στο γαλλικό σιρκουί, ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει στο πρώτο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών τα μονοθέσια των συλλόγων: Λίβερπουλ, Μίλαν, Γαλατασαράι, Φλαμένγκο, Βασιλεία, Κορίνθιανς, Τότεναμ και Μπορντό. Στο πρώτο γκρουπ, μόνο οκτώ σύλλογοι συμμετείχαν στην διαδικασία, καθώς το μονοθέσιο του ολλανδικού συλλόγου PSVΑϊντχόβεν δεν θα πάρει μέρος σε αυτό το Grand Prixεξαιτίας των αγωνιστικών υποχρεώσεων του πιλότου του, Ναρέιν Καρθικέγιαν.
Στην φάση των ομίλων, ο Βαν Ντερ Ντριφτ κατέλαβε την τρίτη θέση του γκρουπ, πίσω από τα μονοθέσια των Τότεναμ και Μίλαν, με χρόνο 1:27.4, και πέρασε στον επόμενο γύρο όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Αλβάρο Παρέντε της Πόρτο. Ένα λάθος του Πορτογάλου στα φρένα στην τρίτη στροφή στο sector2, εξασφάλισε στον Ολυμπιακό την πρόκριση στους ημιτελικούς. Εκεί, ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Γκρεγκ Ντόλμπι της Τότεναμ, όμως ο Βρετανός, κινούμενος 1.2 δευτ. πιο γρήγορα από το ερυθρόλευκο μονοθέσιο, σταμάτησε εκεί την πορεία του Πειραϊκού συλλόγου. Στον τελικό βρέθηκαν αντιμέτωπα τα μονοθέσια των Τότεναμ και Μίλαν, καθώς είχε προηγηθεί η εγκατάλειψη της Βασιλείας στον δεύτερο ημιτελικό εξαιτίας προβλήματος με τον κινητήρα του μονοθεσίου. Τελικός νικητής της αναμέτρησης και κάτοχος της pole positionγια την πρώτη Κυριακάτικη κούρσα στο Magny-Cours, αναδείχθηκε ο Ντόλμπι, ενώ την πρώτη σειρά της εκκίνησης θα συμπληρώσει και ο Γέλμερ Μπούρμαν.
Ο Κρις Βαν Ντερ Ντριφτ δήλωσε μετά το τέλος των κατατακτήριων: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Η ομάδα έκανε πολύ καλή δουλειά και ήδη καταφέραμε να περάσουμε στους ημιτελικούς. Ελπίζω και θα δουλέψουμε σκληρά ώστε αύριο να έχουμε μια τουλάχιστον ανάλογη πορεία στους αγώνες.” Την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά τους δυο αγώνες και τον Μεγάλο Τελικό στην πίστα του Magny-Coursθα έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού και της Superleague Formula, αύριο, Κυριακή 23 Μαΐου, από το συνδρομητικό κανάλι Novasport2. Η μετάδοση του πρώτου αγώνα θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 (ώρα Ελλάδος), ενώ ο δεύτερος αγώνας και ο Μεγάλος Τελικός θα μεταδοθούν χωρίς διακοπή στις 15:00 (ώρα Ελλάδος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: