Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Τρια και λίγα ήτονε...


Ορεξάτος, μοναδικός, ονειρεμένος... Τρεις από τους πολλούς χαρακτηρισμούς που θα μπορούσαν να αποδοθούν σε έναν Ολυμπιακό, ο οποίος ήθελε να παίξει σπουδαία μπάλα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και τα κατάφερε με τρόπο πέρα για πέρα πειστικό. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το συγκρότημα του Βαγγέλη Βλάχου να μην μπορεί να κάνει τα απολύτως απαραίτητα στο χορτάρι του κατάμεστου "Γ. Καραϊσκάκης", φτάνοντας σε ένα πειστικό και επιβλητικό 3-0 για την 4η αγωνιστική της Super League.
Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε απέδωσε απίστευτη μπάλα σε ολόκληρο το 90λεπτο, "έπνιξε" τον αντίπαλο, δημιούργησε ένα κάρο φάσεις μπροστά στην εστία του Ντεγκρά και με λίγα λόγια έκανε όλα εκείνα που κάνουν τον Θρύλο να ξεχωρίζει απ' όλους τους άλλους στην καλή του βραδιά. Με τον Αριέλ Ιμπαγάσα να είναι μαέστρος στον χώρο του κέντρου, τον Μάρκο Πάντελιτς να αποδεικνύεται και πάλι killer, τους Ριέρα και Ρόμενταλ να αλωνίζουν στις δυο πτέρυγες και τον Ντουντού να κάνει την καλύτερή του φετινή εμφάνιση, ο Ολυμπιακός πήρε μια δίκαιη νίκη, έφτασε τους εννέα βαθμούς και αυτή την στιγμή "στρογγυλοκάθεται" στην κορυφή του πρωταθλήματος.
Στο 27', ο Ντεγκρά έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ μια πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Ριέρα, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι στο μισάωρο η κατοχή της μπάλας έφτανε το 74-26 για τον Ολυμπιακό. Οποιαδήποτε... σκέψη για άλλο παιχνίδι άλλης διοργάνωσης με ανάλογα ποσοστά μπορεί να χαρακτηριστεί κακεντρεχής.
Η πίεση συνεχιζόταν, αλλά το σκορ δεν έλεγε να ανοίξει για τους Πειραιώτες. Αυτό εντέλει συνέβη στο 36', όταν ο Ριέρα βρέθηκε στην δεξιά πλευρά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, έκανε υπέροχη σέντρα με το καλό του αριστερό πόδι, ο Πάντελιτς βρέθηκε στην σωστή θέση και με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Βέβαια, υπήρξε "συνεργασία" με το κεφάλι του Μπαρτολίνι, αλλά σημασία έχει ότι ο Σέρβος "εκτελεστής" για δεύτερο σερί ματς πέτυχε γκολ και συνέχισε την απόσβεση των χρημάτων του. Άλλωστε, γι' αυτό πληρώνεται, για να τα "κολλάει".
Στο 51', ο Αντώνης Νικοπολίδης απομάκρυνε υπέροχα σε κόρνερ το ευθύβολο σουτ του Μπαστία, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Άλμπερτ Ριέρα πέρασε δυο αντιπάλους του, έκανε το αδύναμο σουτ και ο Ντεγκρά κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Όποιος πίστευε ότι ο Ολυμπιακός θα κατέβαζε στροφές, ήταν πολύ γελασμένος, κάτι που πιστοποιήθηκε με τη νέα ευκαιρία στο 59' με τους Πάντελιτς-Ριέρα-Φουστέρ να κρύβουν την μπάλα, ο τρελο-Μάρκο σούταρε από καλή θέση, όμως αυτή πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Ντεγκρά που δεν σταματούσε να έχει δουλειά στο ματς σε καμία στιγμή του 90λεπτου. Ένα ανελέητο "σφυροκόπημα" δίχως τέλος...
Ό,τι δεν έγινε στο 25' με απευθείας κόκκινη, συνέβη στο 61' με δεύτερη κίτρινη στον Μπαρτολίνι για γκρέμισμα στον Τοροσίδη, αλλά το χειρότερο δεν ήταν αυτό για τον Αστέρα. Στην εκτέλεση του φάουλ, ο Ριέρα έστρωσε υπέροχα την μπάλα στον Φουστέρ και αυτός με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας "λογαριασμό" με την ερυθρόλευκη φανέλα. Το 2-0 ήταν σκορ ασφαλείας για τον Ολυμπιακό, που όμως δεν ήθελε να σταματήσει εκεί σε καμία των περιπτώσεων. Είπαμε, επρόκειτο για μια γεμάτη και άκρως πειστική εμφάνιση από την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.
Αυτό που δεν κατάφεραν στις αμέσως προηγούμενες φάσεις οι παίκτες του Ολυμπιακού, συνέβη με την ευγενική χορηγία του Φυτανίδη στο 71', όταν ο Ρόμενταλ έκανε υπέροχη σέντρα από τα δεξιά, ο Ντεγκρά έδιωξε την μπάλα πάνω στον συμπαίκτη του και δεν θα μπορούσε να αποφύγει την παραβίαση της εστίας της ομάδας του χωρίς να ήταν στις... προθέσεις του. Το 3-0 ήταν γεγονός και απολύτως δίκαια οι ερυθρόλευκοι έφταναν σε έναν καθαρό και πέρα για πέρα άνετο "τρίποντο" της νίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: