Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Η πεντάρα στη Μπενφίκα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ... 27 Νοεμβρίου του 2008 ο Θρύλος σκόρπισε με 5-1 την Μπενφίκα στο Καραϊσκάκη και έβαλε θεμέλια πρόκρισης για τους «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
Εξαιρετικές αναμνήσεις αφήνει στους οπαδούς του Θρύλου η αυριανή ημερομηνία, η οποία κρύβει μία τεράστια ευρωπαϊκή επιτυχία.
Πριν από δύο ακριβώς χρόνια ο Ολυμπιακό στην προηγούμενη θητεία του Ερνέστο Βαλβέρδε στον «ερυθρόλευκο» πάγκο διέσυρε με 5-1 την Μπενφίκα στο Καραϊσκάκη αποδίδοντας διαστημικό ποδόσφαιρο και έθεσε τις βάσεις για την πρόκρισή του στην φάση των «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε ο Ολυμπιακός το παιχνίδι με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι ν’ ανοίγει τον χορό των «ερυθρόλευκων» τερμάτων. Ο Χρήστος Πατσατζόγλου πέτυχε στο 17’ το 2-0, για να ακολουθήσει ένα εκπληκτικό γκολ του Ντιόγκο στο 24’ ο οποίος άφησε…χαζό τον Σίντνεϊ, ώστε να δείκτης του σκορ να φτάσει στα επίπεδα του 3-0.
Ο Λουίς στο 33’ μείωσε προσωρινά στο 33’ για τους [Αετούς της Λισσαβόνας», όμως η βραδιά ήταν μεγάλη για τον Θρύλο, Ο Φερνάντο Μπελούτσι στο 44’ με κοντινή προβολή έφτασε το σκορ στα επίπεδα του 4-1 με τον εκστασιασμένο κόσμο του Θρύλου να φωνάζει στις εξέδρες «έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό!»
Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Ντιόγκο στο 53΄’ μετά από μαγική ασίστ του Λουτσιάνο Γκαλέτι μέσα σε αποθέωση από 30.000 τρελαμένους οπαδούς του Θρύλου!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: