Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Βελτίωση εδώ και τώρα!

Ο Ολυμπιακός που βγήκε στο παρκέ της «Κάχα Μάτζικα» για να κοντράρει τη Ρεάλ Μαδρίτης του Έτορε Μεσίνα, ήταν αποκαρδιωτικός και το μόνο που έχει σαν κέρδος ήταν η διαφύλαξη της διαφοράς των 16 πόντων από την πρεμιέρα. Βέβαια η πρωτιά στον όμιλο δεν είναι αυτοσκοπός και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Ίβκοβιτς ο οποίος φρόντισε να τα «ψάλει» στους παίκτες του.
Παρά το γεγονός πως οι Μαδριλένοι αγωνίζονταν με την πλάτη στον τοίχο η ροή του αγώνα αποδείκνυε πως για κάποιον ανεξήγητο λόγο το άγχος ήταν ση μεριά των «ερυθρόλευκων». Η ήττα από τη Ρεάλ δεν είναι αυτό που προβλημάτισε στο «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού αλλά η κακές συνεργασίες, τα αψυχολόγητα νεκρά διαστήματα και οι τραγική αστοχία εντός και εκτός των 6,75μ.
Η Ρεάλ μάλιστα κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της κλίμα, καθώς με ήττα κόντρα στον Ολυμπιακό θα έμπαινε σε… μπελάδες. Πλέον η άνετη – η αλήθεια είναι – επικράτηση επί της ομάδας του «Ντούντα» την βάζει ξανά στο παιχνίδι της πρωτιάς. Βέβαια, η κατάληψη της 1ης θέσης στον δεύτερο όμιλο της Ευρωλίγκας δεν είναι το αποκλειστικό ζητούμενο για τους παίκτες του Ίβκοβιτς καθώς ο «Σοφός» γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως αυτό που έχει σημασία τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι να «στρώσει» η ομάδα και να αποκτήσει μια αγωνιστική «χημεία» που είναι ξεκάθαρο πως της λείπει.
Μάλιστα αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Πανελλήνιο για την Α1, ο Σέρβος προπονητής του Ολυμπιακού θέλει να δει άμεση βελτίωση από τους παίκτες του κάτι που φρόντισε να τους το ξεκαθαρίσει με τον πλέον σαφή τρόπο. Το σίγουρο είναι πως ο χρόνος κυλά και ακόμη είναι εμφανές πως οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάζουν «χτυπητές» αδυναμίες στο ομαδικό τους παιχνίδι.
Ο «Ντούντα» λοιπόν, θέλει να κάνει μια καλή διαχείριση της ήττας στη Μαδρίτη ώστε η ομάδα να παραδειγματιστεί και να… βάλει άμεσο μυαλό, ώστε να δουλέψει περισσότερο και στον αγωνιστικό αλλά και στον ψυχολογικό τομέα. Εξάλλου ο Ίβκοβιτς όντας πολύπειρος ως τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά τι απαιτείται για να επανέλθει η ομάδα στις επιτυχίες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: