Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Φουστέρ στα 2.000

Στην αρχική 11άδα του Βαλβέρδε αναμένεται να βρεθεί (και) στον Κυριακάτικο αγώνα της Νέας Σμύρνης με τον Πανιώνιο, ο Νταβίντ Φουστέρ, με τον 29χρονο Ισπανό να γίνεται ο πρώτος «ερυθρόλευκος» παίκτης που θα συμπληρώσει 2.000 λεπτά συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα.
Όπως έχουμε γράψει πολλάκις στο παρελθόν, ο πρώην άσος της Βιγιαρεάλ, αποτελεί το πολυεργαλείο στη μηχανή του Βαλβέρδε, με τον Βάσκο να μην βγάζει από την 11άδα τον Φουστέρ ούτε με… αίτηση! Ο 29χρονος είναι μακράν του δεύτερου, ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στο φετινό Ολυμπιακό και φυσικά τόσο με την απόδοσή του στην πλειονότητα των αγώνων όσο και με τα 8 καθοριστικά γκολ που έχει πετύχει διεκδικεί μέχρι και τον τίτλο του mvp της χρονιάς.
Αυτή τη στιγμή, έπειτα και από το ματς με τον Παναθηναϊκό ο Φουστέρ είχε συμπληρώσει 1.936 λεπτά συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα – με τον δεύτερο Αβραάμ Παπαδόπουλο να βρίσκεται στα 1.860 – και αν αγωνιστεί στον επικείμενο αγώνα με τον Πανιώνιο για τουλάχιστον 64 λεπτά θα «πιάσει» τα 2.000 λεπτά συμμετοχής και θα γίνει ο πρώτος «ερυθρόλευκος» που το καταφέρνει ενώ παράλληλα θα μπει στον κλαμπ των μετρημένων στα δάχτυλα ποδοσφαιριστών άλλων ομάδων της Superleague που έχουν «πατήσει» τα 2.000.
Στα χνάρια Νικοπολίδη και Μπράβο
Για να κάνουμε πάντως και τη σχετική σύγκριση με πέρσι, στο τέλος της χρονιάς (χωρίς τα play-offs) πρώτος σε χρόνο συμμετοχής ήταν ο Νικοπολίδης με 2.635 λεπτά ενώ από όσους παίζουν «μέσα» ο Ραύλ Μπράβο πρώτευσε με 2.377 λεπτά χρόνου συμμετοχής και τον Όλοφ Μέλμπεργκ να ακολουθεί στα 2.282.
Ξεπερνώντας το περσινό ρεκόρ
Φέτος, αν ο Φουστέρ συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό τότε σίγουρα θα ξεπεράσει το περσινό ρεκόρ του συμπατριώτη του, Ραούλ Μπράβο, ενώ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βγει πρώτος από κάθε άλλον «ερυθρόλευκο» παίκτη για φέτος. Φυσικά, όλα αυτά δεν είναι τυχαία και καταδεικνύουν το πόσο σημαντικός είναι ο 29χρονος χαφ για την ομάδα που «χτίζει» ο Βαλβέρδε μια και τα… πνευμόνια του πρώην άσου της Βιγιαρεάλ μοιάζουν ακούραστα, και ο Βάσκος το γνωρίζει πολύ καλά και δεν χάνει την ευκαιρία να το εκμεταλλευτεί προς όφελος της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: