Σάββατο 30 Απριλίου 2011

"Ικανός για μεγάλα πράγματα"

Στους ταλαντούχους παίκτες που διαθέτει η ομάδα οφείλονται οι φανταστικές εμφανίσεις της ομάδας βόλλεϊ του Ολυμπιακού σύμφωνα με τον τεχνικό των Πειραιωτών, Γιάννη Καλμαζίδη, ο οποίος αναφέρθηκε και στις δύσκολες ώρες που περνούν οι άνθρωποι του τμήματος λόγω των οικονομικών οφειλών.
Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Καλμαζίδης στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6:
Για το πόσο επηρέασε την ομάδα η τροφική δηλητηρίαση: «Ζήτησα από τα παιδιά, όσο μπορούν να το βγάλουν από το μυαλό τους. Μία δηλητηρίαση είναι επίπονη, μπορεί να σου αφαιρέσει εντελώς την ενέργεια. Όμως οι παίκτες έδειξαν δύναμη, αποφασιστικότητα και ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Ταλαιπωρούνταν σωματικά και ειδικά ο Τζούριτς με τον Ντεσπέιν που τους επηρεάστηκαν περισσότερο απ’ όλους».
Για το γεγονός ότι ο τρίτος τελικός θα είναι κεκλεισμένων των θυρών: «Αγωνιστικά δεν πρέπει και λογικά δεν θα μας επηρεάσει. Όμως, όπως και να το κάνουμε είναι ευχάριστο να έχεις τη στήριξη του κόσμου. Πάντως, δεν το βλέπουμε ως “πάμε να τελειώνουμε”, αλλά θέλουμε να κοιτάμε κάθε σετ ξεχωριστά».
Για τον αν η φετινή χρονιά μπορεί να συγκριθεί με τη περσινή: «Δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις με την περσινή, γιατί είναι εντελώς διαφορετικά τα δεδομένα. Η φετινή χρονιά είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Έχει τύχει να παίξουμε χωρίς τους βασικούς μας παίκτες, αλλά καταφέραμε να πάρουμε νίκες. Πολύ σημαντικό, επίσης, είναι το γεγονός ότι διαθέτουμε παίκτες με ικανότητα και ταλέντο».
Για την κατάσταση που επικρατεί στον Ερασιτέχνη: «Δεν είναι σωστό να φτάνεις σε αυτό το σημείο, για να πεισμώσεις και να έχεις επιτυχίες. Όπως έχω πει και άλλες φορές, οι παίκτες έχουν δείξει ότι είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα. Πάντως, είναι λυπηρό να βλέπεις όλα αυτά που περνούν».
Για το κατά πόσο έχει επηρεάσει τον ίδιο: «Αυτό το ξέρω μόνο εγώ, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση και οπωσδήποτε πρέπει να γίνει κάτι. Κανένας, δεν θα είναι διατεθειμένος να περάσει αυτά που περνάμε εμείς».
Για το αν τον πείραξε που ξεκίνησε για δεύτερη χρονιά βοηθός προπονητή: «Όχι δεν με πείραξε καθόλου. Ο Ολυμπιακός είναι το μεγαλύτερο σωματείο στην Ελλάδα και φυσικά έχει υψηλές απαιτήσεις. Αν θες να πάρεις μεγάλους παίκτες και προπονητές θα πρέπει να έχεις και τη δυνατότητα να τους στηρίξεις. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να στραφείς σε άλλους τρόπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: