Σάββατο 30 Απριλίου 2011

"Παίζει" σε πολλά ταμπλό ο Θρύλος

Οι άριστες σχέσεις που διατηρεί ο νέος τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Εντουάρντο Μαθία με τους διοικούντες της Βαλένθια ανοίγει το δρόμο για… πάρε-δώσε μεταξύ των «ερυθρολεύκων» και των «νυχτερίδων». Ανάμεσα στα ονόματα που έχει στη λίστα του ο Μαθία αυτό του Ισπανού εξτρέμ, Χοακίν Σάντσες.
Λίβερπουλ και Βαλένθια είναι δύο από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες που έχει εργαστεί ο Εντουάρντο Μαθία και είναι λογικό, από την στιγμή που ο νέος τεχνικός διευθυντής του Θρύλου διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τις δύο ομάδες, οι «ερυθρόλευκοι» να «παίξουν»… μπάλα με ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε αυτές.
Σας έχουμε αναφέρει πολλάκις ποια ονόματα θα μπορούσαν να απασχολήσουν τον Ολυμπιακό από τη Λίβερπουλ, οπότε σήμερα είναι σειρά της Βαλένθια.
Δεδομένων, λοιπόν, των γεγονότων ότι από τη μία ο πατέρας του Μαθία εργάζεται ακόμα στη Βαλένθια και από την άλλη ο μάνατζερ του τεχνικού των «νυχτερίδων», Ουνάι Έμερι είναι ο Ινιάκι Ιμπάνιεθ (εκπροσωπεί τον Βαλβέρδε), καταλαβαίνει κανείς ότι θα υπάρξει «θερμό» πάρε-δώσε του Θρύλου με τους Ισπανούς την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο.
Έτσι, σύμφωνα με αθλητική εφημερίδα, ο Μαθία έχει κάνει ήδη μία προεργασία αναφορικά με το ποιους παίκτες θα μπορούσε να «χτυπήσει» ο Ολυμπιακός από την Βαλένθια και έχει συντάξει μία λίστα που περιλαμβάνει τα παρακάτω ονόματα:
1) Χοακίν Σάντσες: Ο 30χρονος Ισπανός δεξιός εξτρέμ είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο ποιοτικούς ακραίους παίκτες της Primera Division. Μένει ελεύθερος του χρόνου το καλοκαίρι και σίγουρα θα μπορούσε να αποτελέσει τον ιδανικό… αντι-Γκαλέτι! Αν αποφασίσει να κινηθεί ο Ολυμπιακός για την απόκτησή του φέτος, τότε θα ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα χρειαστεί να βάλει το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη. Όπως και να έχει, είναι ένας παίκτης που θα ταράξει τα νερά αν έρθει στο Λιμάνι του Πειραιά.
2) Αλεχάντρο Ντομίνγκες: Πρόκειται για τον 30χρονο Αργεντινό επιθετικό που έβγαλε «μάτια» με τις Ρουμπίν Καζάν και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ωστόσο δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα στη Βαλένθια, αφού από το Δεκέμβρη του 2009 μετρά μόλις 26 συμμετοχές και 1 τέρμα σε όλες τις διοργανώσεις. Μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία τόσο περιφερειακός όσο και κλασικός σέντερ φορ, ενώ το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι του 2013.
3) Μανουέλ Φερνάντες: Ο 25χρονος διεθνής Πορτογάλος κεντρικός μέσος αγωνίζεται δανεικός στην Μπεσίκτας από τον περασμένο Δεκέμβρη, ενώ έχει αγωνιστεί και σε Μπενφίκα, Πόρτσμουθ και Έβερτον. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2013.
4) Έβερ Μπανέγκα: Ο 23χρονος Αργεντινός διεθνής αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ και μετακόμισε τον Ιανουάριο του 2008 στην Ισπανία από την Μπόκα Τζούνιορς. Είναι ένας πολύ καλός, σκληροτράχηλος αμυντικός μέσος με μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, ωστόσο πρόκειται για μια αρκετά ακριβή περίπτωση.Έχει συμβόλαιο και αυτός μέχρι το 2013.
5) Ασιερ Ντελ Όρνο: Πρόκεται για τον γνωστό σε όλους μας, από το πέρασμά του από την Τσέλσι, αριστερό μπακ, ο οποίος από το 2006 που αποκτήθηκε από τη Βαλένθια δίνεται σχεδόν κάθε χρόνο δανεικός! (Μπιλμπάο, Βαγιαδολίδ και φέτος Λεβάντε). Πρώην διεθνής, ποιοτικός μπακ, αλλά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που τον έχουν ταλαιπωρήσει κατά περιόδους τον έχουν αφήσει αρκετά πίσω. Το συμβόλαιό του λήγει το 2012.
6) Σοφιανέ Φεγκουλί: Ο 21χρονος Γαλλοαλγερινός επιθετικογενής μέσος αγωνίζεται και αυτός δανεικός σε άλλη ομάδα και συγκεκριμένα στην Αλμερία. Έχει τσεκαριστεί κατά την περσινή περίοδο από τον Ολυμπιακό, ενώ έχει υπογράψει με τη Βαλένθια μέχρι το 2014.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι στο μπλοκάκι του Μαθία βρίσκεται και ένας εκ των τερματοφυλάκων που θα παραχωρήσει η Βαλένθια το καλοκαίρι: ο 24χρονος Βιθέντε Γκουαΐτα (17 συμμετοχές), ο 27χρονος Μογιά (4 συμμετοχές), ο 26χρονος Βραζιλιάνος Ρενάν Μπρίτο (δανεικός στην Ιντερνασιονάλ), αλλά και οι τρεις έμπειροι Ναβάρο (30, κεντρικός αμυντικός), Αλμπέλδα (34, αμυντικός χαφ) και Βιθέντε (30, αριστερός χαφ), τα συμβόλαια των οποίων λήγουν στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: