Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Και οι τρεις τους κορυφαίοι

Διαπρέπει σε άμυνα και επίθεση ο Ολυμπιακός με την παρουσία των Αβραάμ και Μέλμπεργκ, αλλά και των άλλων παιδιών, ενώ στην επίθεση, όλοι όσοι αγωνίζονται, δίνουν ψυχή τε και σώματι για το καλό της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίοι οι αριθμοί, μάλιστα, που δίνουν τις πρωτιές σε τρεις παίκτες του Ολυμπιακού, που κάνουν τη διαφορά μέχρι στιγμής. Και όταν η σεζόν τελειώσει και ο Θρύλος θα έχει πάρει το πρωτάθλημα όπως όλα δείχνουν, δεν θα υπάρχουν αντιρρήσεις και αμφισβητήσεις από τους αντιπάλους.
Ο Κέβιν Μιραλάς είναι ένας από τους παίκτες που σαρώνουν στο διάβα τους. Είναι από τους διεμβολιστές που δεν έχουν οι άλλες ομάδες στο ρόστερ τους και πραγματικά δείχνει πόσο καλό είναι να έχει ένας σύλλογος τέτοια ποιότητα παικτών στο ρόστερ του. Ο Βέλγος στράικερ, τον οποίο καλοκοιτούν πολλές ομάδες της Ευρώπης και δη της Αγγλίας, έχει 31 σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, γεγονός που δείχνει ότι όχι μόνο είναι πολύ ικανός σκόρερ, αλλά και διεμβολιστής. Αριθμός που βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής κατάταξης. Ούτως ή άλλως, τα γκολ που έχει πετύχει στο πρωτάθλημα, φανερώνουν του λόγου το αληθές. Είναι παίκτης που «τρυπά» τις αντίπαλες άμυνες και αν θυμηθεί κανείς τι έχει κάνει στην Τούμπα για παράδειγμα, τότε θα καταλάβει πως ο Μιραλάς δεν έχει απλά στόχο το γκολ, αλλά και τη διάλυση της άμυνας.
Η συνέχεια δίδεται και δικαιωματικά στον Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός άσος του Ολυμπιακού, είναι ο κορυφαίος και καλύτερος κεφαλοσφαιριστής του πρωταθλήματος. Είναι πρώτος και αυτός στην κατηγορία του με 14 κεφαλιές στο ενεργητικό του και αυτό δείχνει πολλά επίσης. Ενώ ο Μιραλάς διεμβολίζει, ο Τζιμπούρ συνηθίζει να υπερτερεί των αντίπαλων αμυνών στον... αέρα. Έχει όγκο, είναι παίκτης με σωματότυπο που του επιτρέπει να τζαρτζάρει τους αμυνόμενους, που όπως δείχνουν και οι αριθμοί, τους κερδίζει. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι το γκολ (σ.σ. έστω και τυχερό) που πέτυχε με τη Ρούμπιν, αλλά και το τέρμα που σημείωσε στο Καραϊσκάκη με τον ΠΑΟ. Ο συνδυασμός του Βέλγου με τον Αλγερινό, δείχνει πως ενώ ο ένας «τρυπά» την άμυνα, ο άλλος κυριαρχεί στον... αέρα. Κρίμα, που ο Τζιμπούρ δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί ενάντια στον ΟΦΗ.
Τέλος, ο Αριέλ Ιμπαγάσα είναι ο παίκτης που βοηθά τους άλλους δύο να σκοράρουν, αλλά και τον Πάντελιτς. Ο Αργεντίνος, ο μοχλός κίνησης του φετινού Θρύλου σε πολλούς τομείς, είναι ο παίκτης που έχει μοιράσει τις περισσότερες ασίστ για γκολ σε όλο το πρωτάθλημα. Έχει μοιράσει έξι και είναι πρώτος στον σχετικό πίνακα.
Ο Ολυμπιακός λοιπόν, δεν διαθέτει απλά παίκτες κλάσης με ποιότητα, αλλά παίκτες οι οποίοι είναι κορυφαίοι σε ό,τι και να κάνουν. Κι αν δεν υπήρχαν προβλήματα τραυματισμών, τιμωρίες και άλλα πολλά, τότε όχι μόνο οι αριθμοί θα ήταν βελτιωμένοι, αλλά και οι παίκτες θα ήταν περισσότεροι

Δεν υπάρχουν σχόλια: