Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ντούντα, κάνε το όπως το '97

Ο Ολυμπιακός την Τετάρτη (30/5) θα διεκδικήσει τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό στον τέταρτο τελικό των playoffs, ώστε να κάνει το 3-1 στη σειρά και να κατακτήσει το 10ο Πρωτάθλημα Ελλάδας της ιστορίας του, ύστερα από 15 χρόνια.

Με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή, όπως κατέκτησε και τον τελευταίο του τίτλο στην διοργάνωση το 1997. Συμπτωματικά, και τότε, οι ερυθρόλευκοι είχαν τερματίσει στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και είχαν το πλεονέκτημα της έδρας στους τελικούς. Αντίπαλος ήταν η ΑΕΚ, με τον Ολυμπιακό να έχει για προπονητή τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τους κιτρινόμαυρους τον πρώην τεχνικό των Πειραιωτών, Γιάννη Ιωαννίδη.
Ο Ολυμπιακός και τότε είχε προηγηθεί στη σειρά με 2-1 νίκες, κατακτώντας το πέμπτο σερί του Πρωτάθλημα στα "90's" με "break" στο ΟΑΚΑ στον τέταρτο τελικό της σειράς. Κατά σύμπτωση, μάλιστα, οι διαφορές των αποτελεσμάτων στο σκορ συγκρίνοντας το τότε με το σήμερα έχουν ορισμένα κοινά σημεία. Οι ερυθρόλευκοι στον πρώτο τελικό το '97 είχαν κερδίσει την ΑΕΚ με +6 (68-62), όπως και τώρα τον ΠΑΟ (84-78).
Στον δεύτερο τελικό έχασαν για ένα σουτ με γηπεδούχο την Ένωση με σκορ 78-77, όπως και πριν από λίγες μέρες από τους πράσινους (81-79) στο ΟΑΚΑ, ενώ στο τρίτο ματς της σειράς οι Πειραιώτες επίσης κέρδισαν τότε τον "Δικέφαλο" στο ΣΕΦ με 53-49, όπως και τώρα το "τριφύλλι" (84-72). Στο τέταρτο παιχνίδι των τελικών του '97, όμως, ο Ολυμπιακός διέλυσε την ΑΕΚ με σκορ 53-68 και πραγματοποίησε το 3-1 στις νίκες, κατακτώντας με πανηγυρικό τρόπο το 9ο Πρωτάθλημα Ελλάδας της ιστορίας του.
Προπονητής τότε, όπως και σήμερα, φυσικά, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ενώ από εκείνη την παρέα έχει παραμείνει στην ομάδα και ο Μίλαν Τόμιτς. Εκείνη την περίοδο ήταν παίκτης των ερυθρολεύκων, σήμερα είναι Αθλητικός Διευθυντής στην ομάδα. Για να δούμε, λοιπόν, αν ο "Ντούντα" θα καταφέρει να κάνει στον τέταρτο τελικό της σειράς το "break" στο ΟΑΚΑ, όπως και τότε. Ίσως η μοίρα να τα φέρει έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να αναδειχθεί Πρωταθλητής Ελλάδας ξανά στο ίδιο γήπεδο όπου κατέκτησε τον τελευταίο του τίτλο στην διοργάνωση. Μάλιστα, και τότε είχε αναδειχθεί νωρίτερα Πρωταθλητής Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: