Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

"Είναι μεγάλο βάρος"

Το επίσημο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα έκανε στο παιχνίδι με τη Βέροια ο Δημήτρης Σιόβας αγωνιζόμενος στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Η κληρονομιά που έχει αναλάβει τόσο ο ίδιος όσο και ο Πάμπλο Κοντρέρας είναι βαριά. Αναφερόμενος αρχικά στο παιχνίδι με τη Βέροια παραδέχτηκε πως τίποτα δεν ήταν εύκολο στην πρεμιέρα. «Κάθε αρχή είναι και δύσκολη.
Έπρεπε να πάρουμε αυτό το τρίποντο για να ξεκινήσουμε θετικά το πρωτάθλημα. Γίνεται μία προσπάθεια αυτόν τον καιρό να δέσουμε οι παίκτες μεταξύ μας. Αυτό που θέλαμε τώρα το πετύχαμε και δεν ήταν άλλο από το να πάρουμε τους τρεις βαθμούς», ήταν τα λόγια του στόπερ των Πειραιωτών, ο οποίος στη συνέχεια στάθηκε στην κακή κατάσταση του χλοοτάπητα.
«Μας δυσκόλεψε πάρα πολύ ο κακός αγωνιστικός χώρος και αυτό φάνηκε και στο γκολ που δεχτήκαμε. Ουσιαστικά ο Ρόι πάτησε σε μία λακκούβα, έφυγε ένα κομμάτι από το χορτάρι και έτσι έχασε την μπάλα. Δεν μπορέσαμε να παίξουμε μπάλα, αλλά ευτυχώς καταφέραμε να φύγουμε νικηφόρα από μία δύσκολη έδρα».
Ο Δημήτρης Σιόβας, πάντως, παραδέχτηκε πως ακόμα υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης για τον Ολυμπιακό. «Έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης και όπως είδατε με τη Βέροια παίξαμε διαφορετικοί παίκτες απʼ ό,τι ξεκινούσαμε στην προετοιμασία. Δουλεύουμε πολύ με τον προπονητή και θέλουμε να φτιάξουμε ένα καλό σύνολο ώστε να είμαστε έτοιμοι για την Ευρώπη».
Όσον αφορά στο ντεμπούτο του ο στόπερ του Ολυμπιακού επισήμανε πως είναι η βαριά η κληρονομιά. «Είμαι χαρούμενος για το ντεμπούτο μου, αλλά είναι μεγάλο το βάρος. Προσπαθούμε να φτιάξουμε μία καινούργια άμυνα μέχρι να γυρίσει ο Αβραάμ. Είχαμε δει τόσο καιρό ότι η άμυνα της ομάδας στηριζόταν κυρίως στον Αβραάμ. Δουλεύουμε για το καλύτερο και στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να αντεπεξέλθουμε όσο καλύτερα γίνεται».
Ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον Πάμπλο Κοντρέρας, από τον οποίο όπως είπε έχει να κερδίσει πολλά. «Ο Κοντρέρας είναι ένας έμπειρος παίκτης που με βοηθάει πολύ και μου μιλάει πολύ, αλλά έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Έχω να πάρω πολλά από τον Πάμπλο. Είναι έμπειρος παίκτης που με βοηθάει και στις προπονήσεις, αλλά και μέσα στο παιχνίδι. Ο ένας βοηθάει τον άλλον και κυρίως ο Πάμπλο με την εμπειρία του με καθοδηγεί», κατέληξε ο Δημήτρης Σιόβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: