Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

O… οικονομικός Στράτος!

Ένας παίκτης που έχει 10,2 πόντους μέσο όρο σε πρώτη ανάγνωση δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί σκόρερ. Όταν, όμως, έχει αυτό τον απολογισμό σε μόλις 18 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα, τότε σίγουρα μπορεί να χαρακτηρισθεί παραγωγικός. Για την ακρίβεια ο Στράτος Περπέρογλου είναι… οικονομικά παραγωγικός, καθώς φορτώνει με συνέπεια, αλλά χωρίς… υπερβολές τα καλάθια με πόντους, στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του!
Διψήφιος για πρώτη φορά
Ο διεθνής σμολ φόργουορντ (που πήρε τον τίτλο του ΜVP για τον Δεκέμβριο) ολοκλήρωσε την πρώτη φάση με 10,2 πόντους ανά αγώνα, νούμερο το οποίο είναι το καλύτερο στην επταετή θητεία του στην Ευρωλίγκα. Την σεζόν 2010-11 είχε στην πρώτη φάση 9,4 πόντους, αλλά σε μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής (21,4 λεπτά) και με χειρότερα ποσοστά (42% στα δίποντα, 49% στα τρίποντα και μόλις 69% στις βολές).
Το φοβερό με τον «Περπέ» είναι ότι οι επιλογές του, αγγίζουν το τέλειο, γεγονός που έχει δύο εξηγήσεις. Πρώτον πως διαθέτει τον συνδυασμό ωριμότητας και ποιότητας να διαβάζει σωστά τις φάσεις και δεύτερον πως η ομαδική κυκλοφορία της μπάλας είναι πάρα πολύ καλή.
Εντυπωσιακά ποσοστά
Ο 29χρονος άσος είναι ο σμολ φόργουορντ με το καλύτερο παιχνίδι με πλάτη (ποστ απ) στα Ευρωπαϊκά παρκέ, κάτι που του επιτρέπει να σκοράρει με υψηλό ποσοστό στα δίποντα (57,6%). Την ίδια στιγμή, όμως, το περιφερειακό του σουτ είναι πιο αξιόπιστο από ποτέ, καθώς μετράει 16/30 τρίποντα, έχοντας 53,3%! Μέσα σ’ όλα δείχνει τον δρόμο στους συμπαίκτες του και από την γραμμή του φάουλ.
Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις χειρότερες ομάδες της διοργάνωσης από την γραμμή των βολών έχοντας συνολικά 70,4%, αλλά ο Περπέρογλου είναι ο καλύτερος σουτέρ του, έχοντας 88,9%! Μόνο ο Πέτγουει έχει καλύτερο ποσοστό με 100%, αλλά το δείγμα του είναι πολύ μικρό, καθώς έχει εκτελέσει μόλις τρεις βολές στις εννέα συμμετοχές του.
Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς πως ο Περπέρογλου στην δεύτερη του σεζόν στο λιμάνι, όχι μόνο δείχνει σαν να βρίσκεται χρόνια στον Ολυμπιακό, αλλά παράλληλα αποτελεί παράδειγμα συνέπειας για όλη την ομάδα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: